Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Illar Hallaste õigusbüroo on kokku kogunud 25 protsenti Hansatee põhiomaniku AS Infortar aktsiatest, et neid mõnele suurinvestorile müügiks pakkuda.
    «Pärast kuulutuste avaldamist on lisandunud veel üks aktsionär, kes soovib Infortari aktsiad müüa,» ütles Hallaste. «Praegu on koos täpselt 25 protsenti aktsiatest.»
    Hallaste sõnul on käinud aktsiate ostu vastu huvi tundmas ka mõned potentsiaalsed ostjad. BNS
    Kroonilaenude kaalutud keskmine aastaintress langes aprillis 0,89 protsendipunkti, moodustades kuu lõpus 12,94 protsenti.
    Tänavu nelja kuuga on kroonilaenude keskmine intress langenud üle viie protsendipunkti. BNS
    Eesti juhtivad autokütuse müüjad langetasid eile bensiini ja diislikütuse jaemüügihinda keskmiselt 10 sendi võrra liitri kohta.
    Eesti Statoili eeskujul langetasid eile pärastlõunal hindu ka Shell koos EK tanklaketiga ja Neste. Alexela langetab hindu ilmselt täna.
    Kütusefirmad põhjendavad hinna alandamist USA dollari kursi nõrgenemise ja kütuste maailmaturuhindade langemisega. BNS
    Tallinna börsile lisandub ilmselt aasta jooksul paarkümmend uut firmat ning börsiettevõtete arv kahekordistub, kirjutas Kauppalehti Tallinna börsi juhi Helo Meigase sõnadele viidates.
    Väikeste tööstus- ja teenindusfirmade kõrval tuleb börsile ka mõni suurfirma, neist tähtsaim on Eesti Telekom, mis peaks jõudma börsile aastavahetusel, tsiteeris Soome ajaleht Meigast. BNS
    Kaubandus-tööstuskoja esindajad nõustusid uuel aastal mootorsõiduki-, alkoholi- ja tubakaaktsiisi määrade tõstmisega, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.
    Rahandusministeeriumi ja kaubandus-tööstuskoja esindajad arutasid eile ühisnõupidamisel sõiduautode erisoodustuste maksustamise ning aktsiisimäärade tõstmisega seotud probleeme.
    Sõiduautode erisoodustuste maksustamise osas fikseerisid pooled seisukohad, millest edaspidistel kohtumistel lähtuda. BNS
    ASi Estimpeks enamusaktsionär Beeta Invest ühineb Estimpeksiga aktsiakapitalide liitmise teel. 67,33 protsenti Estimpeksi aktsiaid jagatakse Beeta Investi omanike vahel.
    Liitumise tulemusel kaob Beeta Investi nimeline firma ja jääb alles Estimpeks, selgitas Estimpeksi juhataja Martin Siimer. Kahe firma ühinemine on Siimeri sõnul vajalik, sest nende sisuline majandustegevus kattub.
    Estimpeksi aktsiatest kuulub 32,67 protsenti riigile ja ülejäänud Beeta Investile. Beeta Investi aktsiatest kuulub ligi veerand selle nõukogu esimehele Paul Laasile. Ülejäänud aktsiad jagunevad mitme eraisiku vahel, kellest üks on Laasi vend.
    Estimpeksi riigiaktsiad on lülitatud selle aasta erastamisnimekirja, kuid aktsiaid haldav majandusministeerium on erastamisagentuuri korduvatele taotlustele vaatamata keeldunud algatamast nende riigivara nimekirjast väljaarvamist. BNS
    Läti suuruselt teine pank Unibanka sai eile Eesti Pangalt Tallinna esinduse avamise loa, ütles panga asepresident Zigurds Jeromanovs.
    Unibanka avab esinduse Tallinna maailmakaubanduskeskuses ning esialgse kava kohaselt peaks kontor tööd alustama juba kahe nädala pärast, ütles Jeromanovs. BNS
    Moe piiritusetehas otsib uusi võimalusi jätkata poolteist kuud tagasi seiskunud piirituse eksporti Kasahstani.
    «Pärast korralist remonti juuli keskel alustame kindlasti uuesti ekspordiga,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Enno Harmipaik. «Kas endise vahendaja Leedu firma Beira abil või iseseisvalt.»
    Ekspordi seisakuga ettevõte Harmipaigu sõnul palju kahju ei kannata. «Eksport pole niikuinii suure tulususega, see on vajalik siseturul müüdava piirituse omahinna alandamiseks.» Moe tehas eksportis Kasahstani kuni 65 000 liitrit piiritust kuus.
    Moe piiritusetehase esimese kvartali realiseerimise netokäive oli 17,3 mln ja kasum 2,1 mln krooni. Ettevõte müüs siseturul 0,43 mln liitrit piiritust ja eksportis ligi miljon liitrit toodangut.
    Nii Moe kui ka Rakvere tehase eksport Kasahstani katkes aprilli keskel. Eksporti vahendanud Leedu firma Beira teatas, et Kasahstani partneri arusaamatuste tõttu sealse maksupolitseiga tuleb eksport peatada. BNS
    Riigikogu loakogu leidis eelmise nädala lõpul, et Innovatsioonipanga esindaja vandeadvokaat Viktor Kaasiku kohtuvigade parandamise avaldus on põhjendamata ega andnud sellele menetlusluba. See tähendab, et Innovatsioonipanga ja Eesti Panga vaidlus jätkub taas Tallinna halduskohtus.
    Vaidluse all on läinud aasta septembris tehtud Eesti Panga nõukogu otsus, millega tühistati Innovatsioonipanga tegevuslitsents. Kui Tallinna halduskohus pidas keskpanga nõukogu otsust seadusevastaseks, siis ringkonnakohus ja riigikohus asusid vastupidisele seisukohale. Ringkonnakohtu otsuse järgi asus tänavu aprillis asja taas arutama Tallinna halduskohus, kuid arutelu katkestati, sest Kaasik oli esitanud riigikohtule kohtuvigade parandamise avalduse. ÄP
    Eile õhtuse seisuga laekus Tallinna linnavalitsuse linnakantseleisse 14 avaldust Tallinna linnavarade ameti juhataja ametikohale.
    Tallinna linnavalitsuse personaliosakonna juhataja Tiiu Hurda sõnul võib osa avaldusi jõuda veel täna linnakantseleisse, kuigi avalduse esitamise viimane tähtaeg oli eile. Täna jõudvatel kirjadel peab olema eilne kuupäev, täpsustas Hurt.
    Hurt ütles, et kui kandidaatide seas leidub sobiv inimene linnavarade ameti juhi kohale, esitatakse kandidaat linnapeale kinnitamiseks juba järgmisel linnavalitsuse istungil. ÄP
    Turvafirma ESS eelmise aasta auditeeritud puhaskasum oli 8,5 mln krooni, mis on prognoositust 3 mln krooni vähem.
    ESSi juhataja Tarmo Keskküla sõnul on tagasihoidliku kasuminumbri põhjuseks konkurentsist tingitud hinnalangus turvateenuste turul ja firma strateegilised investeeringud Balti turul.
    ESSi konsolideeritud netokäive oli 177,3 mln krooni, millest ligi 98% ehk 171,5 mln krooni andsid Eesti tütarettevõtted. Läti tütarfirma käive oli 3,8 mln ja Leedu tütarfirmal 1,8 mln krooni.
    Valveteenuste osutamine moodustas kontserni käibest 72% ning turvaseadmete müük ja paigaldus 15,9%.
    Selle aasta turvateenuste divisjoni käibeks prognoosib ESS 225 mln krooni, millest 85% peaks tulema Eestist ja 10% Läti tütarettevõttelt. ÄP
    Täna kohtub Eesti-visiidil viibiv kõrgetasemeline Singapuri äridelegatsioon majandusminister Jaak Leimanniga. Eesti firmade esindajatega tutvumise käigus külastatakse ka mitmeid siinseid ettevõtteid.
    Eesti kaubandus-tööstuskoja kontaktürituste grupi juhataja Veste Valk ütles, et tänase visiidi pearõhk on kaubandus-tööstuskojas peetaval seminaril, kus meie kaubandus-tööstuskoja ning välisinvesteeringute agentuuri esindajad tutvustavad külalistele Eesti majanduskeskkonda ning arengut. Seminarile järgnevad Eesti ja Singapuri firmade esindajate otsekohtumised, mille käigus külastatakse mitmeid ettevõtteid, sh Tallinna Sadam ning Tolaram Groupile kuuluv tekstiilivabrik Baltex 2000.
    Delegatsiooni 15 firma koosseisus on ka Singapuri National Computer Board, kelle ülesanne on arendada riigi infotehnoloogiapoliitikat, ja JTC nõustamisfirma, kes on rajanud Singapuri tuntud tööstuspargi ja tegeleb ka sadamate arendamisega. ÄP
  • Hetkel kuum
Raivo Hein: sotsid valetavad alati, aga jõudu neile Tallinnas! Vene- ja Savisaare-aegsetel lahendustel olgu lõpp
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Bolt lobistas Eesti kaudu vastuseisu Euroopa platvormide direktiivile Lisatud Bolti kommentaar
Tänavu vastuvõetud platvormitöö direktiivile seisis Eesti alul raevukalt vastu, mida kujundas Bolt ja esitles majandusministeeriumile isegi kirju, mida Eesti võiks esitada enda seisukohtade pähe.
Tänavu vastuvõetud platvormitöö direktiivile seisis Eesti alul raevukalt vastu, mida kujundas Bolt ja esitles majandusministeeriumile isegi kirju, mida Eesti võiks esitada enda seisukohtade pähe.