Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Beeta Invest liitub häda sunnil tütarettevõttega

  Beeta Invest kui Estimpeksi erastaja on võlgu nii erastamisagentuurile kui ka Estimpeksile ja ettevõtte pankroti korral läheks pankrotti ka tema tütarfirma Estimpeks, märkis Pikaru.
  Beeta Investi aktsiakapital on 2,8 miljonit krooni, ettevõtte võlasummat ei nõustu juhid kommenteerima.
  ASi Estimpeks aktsiakapital on 7,5 miljonit krooni, sellest 2,4 miljonit kuulub riigile.
  Beeta Investi hädade põhjustajaks peab Pikaru Rotermanni soolaladu. Kui riik poleks hoonet Estimpeksilt ära võtnud ja Estimpeks poleks riigile hagi esitanud, oleks riigile kuuluvad Estimpeksi aktsiad juba erastatud ning kogu show ära jäänud, ütles Pikaru. Kui Estimpeks saab soolalao tagasi, siis liitumise korral paraneks ühisettevõtte bilanss märgatavalt.
  Ühinemise ärajäämisel Beeta Investi olukord ei paraneks, sest emafirma saab tüarettevõttest kasu vaid dividendide näol, rääkis Pikaru. Estimpeks lõpetas möödunud aasta üle 500 000 krooni suuruse kahjumiga.
  ASi Beeta Invest nõukogu esimees Paul Laas ei mõista, miks Beeta Invest pankrotti peaks minema. Liitumise põhjus on Estimpeksi ja Beeta Investi majandustegevuste kattumine, ei ole mõtet pidada kõrvuti seisvate firmade puhul kahte raamatupidamist, selgitas Laas.
  Eile lubas Laas avaldada andmed Beeta Investi ja Estimpeksi äriseisu kohta. Estimpeksi juhataja Martin Siimer ütles aga, et ei soovi avaldada Estimpeksi ja Beeta Investi majandusnäitajaid. Ta ütles, et andmed on seifis luku taga.
  Siimer ei osanud objektiivset hinnangut Beeta Investi võimaliku pankroti kohta anda, kuid tundes Beeta Investi juhte, ei pidanud ta pankrotti kuigi tõenäoliseks. Estimpeksi bilansis on umbes kolmekümne miljoni krooni suurune mull tagasi saamata laenude tõttu, kinnitas Siimer.
  ASi Estimpeks enamusaktsionär Beeta Invest ühineb Estimpeksiga aktsiakapitalide liitmise teel. 67,33 % Estimpeksi aktsiaid jagatakse Beeta Investi omanike vahel. Liitumise tulemusel kaob Beeta Investi nimeline firma ja jääb alles Estimpeks.
  Beeta Investi aktsiatest kuulub ligi veerand selle nõukogu esimehele Paul Laasile. Ülejäänud aktsiad jagunevad mitme eraisiku vahel, kellest üks on Laasi vend.
  Estimpeksi riigiaktsiad on lülitatud selle aasta erastamisnimekirja, kuid aktsiaid haldav majandusministeerium ei ole erastamisagentuuri taotlustele vaatamata algatanud nende riigivara nimekirjast välja arvamist.
  AS Beeta Invest erastas ASi Estimpeks aktsiate kontrollpaki 1997. aasta maikuus. Estimpeksi käive oli 1997. aastal umbes 30 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.