• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Beeta Invest liitub häda sunnil tütarettevõttega

  Beeta Invest kui Estimpeksi erastaja on võlgu nii erastamisagentuurile kui ka Estimpeksile ja ettevõtte pankroti korral läheks pankrotti ka tema tütarfirma Estimpeks, märkis Pikaru.
  Beeta Investi aktsiakapital on 2,8 miljonit krooni, ettevõtte võlasummat ei nõustu juhid kommenteerima.
  ASi Estimpeks aktsiakapital on 7,5 miljonit krooni, sellest 2,4 miljonit kuulub riigile.
  Beeta Investi hädade põhjustajaks peab Pikaru Rotermanni soolaladu. Kui riik poleks hoonet Estimpeksilt ära võtnud ja Estimpeks poleks riigile hagi esitanud, oleks riigile kuuluvad Estimpeksi aktsiad juba erastatud ning kogu show ära jäänud, ütles Pikaru. Kui Estimpeks saab soolalao tagasi, siis liitumise korral paraneks ühisettevõtte bilanss märgatavalt.
  Ühinemise ärajäämisel Beeta Investi olukord ei paraneks, sest emafirma saab tüarettevõttest kasu vaid dividendide näol, rääkis Pikaru. Estimpeks lõpetas möödunud aasta üle 500 000 krooni suuruse kahjumiga.
  ASi Beeta Invest nõukogu esimees Paul Laas ei mõista, miks Beeta Invest pankrotti peaks minema. Liitumise põhjus on Estimpeksi ja Beeta Investi majandustegevuste kattumine, ei ole mõtet pidada kõrvuti seisvate firmade puhul kahte raamatupidamist, selgitas Laas.
  Eile lubas Laas avaldada andmed Beeta Investi ja Estimpeksi äriseisu kohta. Estimpeksi juhataja Martin Siimer ütles aga, et ei soovi avaldada Estimpeksi ja Beeta Investi majandusnäitajaid. Ta ütles, et andmed on seifis luku taga.
  Siimer ei osanud objektiivset hinnangut Beeta Investi võimaliku pankroti kohta anda, kuid tundes Beeta Investi juhte, ei pidanud ta pankrotti kuigi tõenäoliseks. Estimpeksi bilansis on umbes kolmekümne miljoni krooni suurune mull tagasi saamata laenude tõttu, kinnitas Siimer.
  ASi Estimpeks enamusaktsionär Beeta Invest ühineb Estimpeksiga aktsiakapitalide liitmise teel. 67,33 % Estimpeksi aktsiaid jagatakse Beeta Investi omanike vahel. Liitumise tulemusel kaob Beeta Investi nimeline firma ja jääb alles Estimpeks.
  Beeta Investi aktsiatest kuulub ligi veerand selle nõukogu esimehele Paul Laasile. Ülejäänud aktsiad jagunevad mitme eraisiku vahel, kellest üks on Laasi vend.
  Estimpeksi riigiaktsiad on lülitatud selle aasta erastamisnimekirja, kuid aktsiaid haldav majandusministeerium ei ole erastamisagentuuri taotlustele vaatamata algatanud nende riigivara nimekirjast välja arvamist.
  AS Beeta Invest erastas ASi Estimpeks aktsiate kontrollpaki 1997. aasta maikuus. Estimpeksi käive oli 1997. aastal umbes 30 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.