• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtpaberibörsi raha ei lähe pensionitesse

  ASi Eesti Elukindlustus juhatuse liige Priit Potisepp leidis, et eestlased on paigutanud oma raha börsile lühiajalistest kaalutlustest lähtudes ja seetõttu on vähetõenäoline, et see raha paigutataks edaspidi pensionifondidesse või kindlustusseltsidesse. «Inimesed arvestavad, et aasta-paari pärast, mis kindlustuse mõttes on väga lühiajaline periood, võib seda raha juba kasutada,» arutles Potisepp.
  Tuues oma miljon krooni aktsiaturult ära, paneb inimene selle pensionifondi paigutades väga pikaks ajaks kinni ning sealt raha väljavõtmine enne pensioniikka jõudmist läheb täielikult tulumaksu alla, rääkis Potisepp vabatahtliku pensionikindlustuse piiravatest teguritest. «Ma peaksin deklareerima 6,7 mln krooni tulu aastas, et saada miljonikroonise sissemakse pealt tulumaksu tagasi,» ütles Potisepp.
  Üksikisik võib pensionifondi või elukindlustusseltsi tehtavad sissemaksed oma maksustatavast tulust 15% ulatuses maha arvata.
  Pensionifondide seaduseelnõu üks väljatöötajaid Veiko Tali rahandusministeeriumist avaldas samuti kahtlust, kas inimesed, kes oma raha veel börsil hoiavad, hakkavad seda sealt välja võtma. Pigem hakkavad nad pensionifondidesse paigutama tulevasest tulust järele jäävaid sääste, lisas Tali.
  «Teiste riikide eeskuju näitab, et ka väga soodsate tingimuste juures ei ole pensionifondidesse väga suurt tungi oodata,» ütles Tali. Kogu kapitaliturust moodustab pensionikindlustus tavaliselt umbes 10%, lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.