Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väärtpaberibörsi raha ei lähe pensionitesse

  ASi Eesti Elukindlustus juhatuse liige Priit Potisepp leidis, et eestlased on paigutanud oma raha börsile lühiajalistest kaalutlustest lähtudes ja seetõttu on vähetõenäoline, et see raha paigutataks edaspidi pensionifondidesse või kindlustusseltsidesse. «Inimesed arvestavad, et aasta-paari pärast, mis kindlustuse mõttes on väga lühiajaline periood, võib seda raha juba kasutada,» arutles Potisepp.
  Tuues oma miljon krooni aktsiaturult ära, paneb inimene selle pensionifondi paigutades väga pikaks ajaks kinni ning sealt raha väljavõtmine enne pensioniikka jõudmist läheb täielikult tulumaksu alla, rääkis Potisepp vabatahtliku pensionikindlustuse piiravatest teguritest. «Ma peaksin deklareerima 6,7 mln krooni tulu aastas, et saada miljonikroonise sissemakse pealt tulumaksu tagasi,» ütles Potisepp.
  Üksikisik võib pensionifondi või elukindlustusseltsi tehtavad sissemaksed oma maksustatavast tulust 15% ulatuses maha arvata.
  Pensionifondide seaduseelnõu üks väljatöötajaid Veiko Tali rahandusministeeriumist avaldas samuti kahtlust, kas inimesed, kes oma raha veel börsil hoiavad, hakkavad seda sealt välja võtma. Pigem hakkavad nad pensionifondidesse paigutama tulevasest tulust järele jäävaid sääste, lisas Tali.
  «Teiste riikide eeskuju näitab, et ka väga soodsate tingimuste juures ei ole pensionifondidesse väga suurt tungi oodata,» ütles Tali. Kogu kapitaliturust moodustab pensionikindlustus tavaliselt umbes 10%, lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.