18. juuni 1998 kell 22:00

Pro Kapitali emissioon märgiti üle

«Olen veendunud emissiooni edukuses, sest ainuüksi Cresco vahendusel märgiti sada protsenti aktsiaid,» lausus emissiooni korraldanud Balti Cresco Investeerimisgrupi ASi juhatuse esimees Andres Rätsepp. Andmed teiste väärtpaberivahendajate kaudu tehtud tehinguist saame esmaspäeval, lisas ta.

Rätsepa sõnul ei õnnestunud emissiooni käigus juurde saada küll tuhandet väikeaktsionäri, kuid börsile minekuks vajalikud 300 suuraktsionäri on olemas.

ASi Pro Kapital finantsdirektor Ilona Saari kinnitas, et firma ei läinud püüdma tuhandet väikeaktsionäri, piisab 300 inimesest, kellel on aktsiaid vähemalt 10 000 krooni väärtuses. «Kuna aktsiaid jääb kõigile soovijatele väheseks, kavatseme need ostjate vahel proportsionaalselt jagada,» kinnitas Saari. Ainult alla saja aktsia ostu soovi esitanud isikutele pakutakse võimalust aktsiaid täies mahus realiseerida, lisas Saari.

Hansapanga analüütik Heikki Källu ütles, et emissiooni edukus pole kõigutanud tema arvamust Pro Kapitalist. Kinnisvaraäri on ja jääb riskantseks, sõnas ta. «Mulle pakub suurt huvi, kes üldse Pro Kapitali aktsiaid ostis,» ütles Källu.

Pro Kapital emiteeris miljon uut lihtaktsiat nominaalhinnaga 10 krooni ja turuhinnaga 40 krooni. Emissioonijärgselt on Pro Kapitali aktsiakapital 135 mln krooni.

Pro Kapitali mullune käive oli 69,4 miljonit krooni ja puhaskasum 2,2 mln krooni. Ettevõtte käesoleva aasta käibeprognoos on 550 mln krooni ja kasumiprognoos 30 mln krooni.

Hetkel kuum