Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas otsuse langetamisega peaks kiirustama?

  Valitsus on võtnud venitamise taktika, otsus tuleks aga langetada kiiresti. Minu arvates on asjad arenenud juba nii kaugele, et nad peale jah-sõna midagi muud öelda ei saa. «Ei» oleks ameeriklastele saanud öelda poolteist aastat tagasi. Kui kolm aastat tagasi selline otsus tehti, siis on nüüd juba hilja rääkida konkursside korraldamisest.
  Kohalikel ärimeestel on olnud hirmus tahtmine selles tehingus osaleda, kuid neil ei ole vahendeid, millega osa võtta. See on samuti asja venitanud. Kuna nii palju on otsustamist edasi lükatud, siis ei olegi enam head retsepti, kuidas valitsus võiks probleemi lahendada. Praegu vaieldakse asjade üle, mis ei ole üldse äriplaani küsimused.
  Energeetikaettevõtteid on väga ohtlik müüa naabermaadele. Võib korduda Eesti Tubaka stsenaarium, kuid energeetikafirma puhul oleks tagajärjed valusamad. Alguses võis venitamine olla tingitud sellest, et valitsus ei julgenud «ei» öelda, loodeti, et ameeriklased loobuvad ise.
  Nüüd on ameeriklased näidanud, et on elektrijaamade erastamisest ikkagi huvitatud ja ei ole nõus nii lihtsalt loobuma.
  Kiiret otsuse langetamist ma ei toeta. Ees-ti vanasõna ütleb, et üheksa korda mõõda, üks kord lõika. Selle asjaga ei ole praegu kiiret.
  Paistab aga, et ameeriklastel on kiire, sest nad tahavad endale kasuliku otsuse jõuga läbi suruda. Selle kohta, kas neil on õigus või ei ole, peaksid oma arvamuse ütlema ala spetsialistid, aga mitte poliitikud.
  See komisjon, mis praegu tegutseb, ei ole spetsialistide komisjon, sest koosneb poliitikutest. Raivo Vare on selle komisjoni esimees, ta ei ole ju selle ala mees.
  Poliitikud ajavad tühja juttu. Nad vaatavad, kuidas on kasulik nende parteile, kuidas saab suruda teisi parteisid selili, kuidas on kasulik võita hääli. Seda, mis on kasulik eesti rahvale, nad aga ei vaata. Tuleb luua komisjon energeetika valdkonda hästi teadvatest ja suurte kogemustega spetsialistidest, otsuse langetamisega ei tohi kiirustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.