2. august 1998 kell 22:00

Rootsi hind kõigub seinast seina

Rootsi ja Eesti vahelises osakoormate transpordis valitseb hindade mitmekesisus. Tonni tööstuskaupa võib Tallinnast Stockholmi saata kahekordse hinnaerinevusega.

Skaneksped pakub tonni tööstuskauba transpordi hinnaks Tallinnast Stockholmi 1650 krooni. Svex Eesti hind samal marsruudil küünib aga 4075 kroonini. Suurte hinnaerinevuste põhjus on kasutatavate veofirmade päritolu. Kui välisekspedeerijate Eesti tütarfirmad kasutavad oma trasnpordiskeemis Rootsis kauba terminaali laiali- või kokkuveoks kalleid Rootsi vedajaid, siis Skaneksped saadab Rootsi Eesti veoki, kes seal kauba ka laiali veab või kokku kogub. Peep Kuldkepp Skanekspedist tunnistab, et nende teenuse hind on küll madalam, kuid see võib kliendile tähendada mõningast ootamist, kuni vedajale täiskoorem kokku kogutakse.

Hetkel kuum