Kauplemine börsil rahunes

19. august 1998, 00:00

Pärast esmaspäevast tormi eile aktsiaturud rahunesid ja paljud turud liikusid isegi tõususuunas. Ka Tallinna börs püsis eile rahulik. Päeva jooksul 2protsendises vahemikus kõikunud ÄP indeks päeva kokkuvõttes siiski langes tagasihoidliku 0,65 protsendi võrra, 372,28 punktile.

Venemaal toimunust siiski piisavalt häritud Eesti aktsiaturg oleks tööstussektori vedamisel ilmselt eile rohkemgi kukkunud, kui mitte Swedbank poleks teatanud oma soovist suurendada oma osalust Hansapangas veel paari protsendi võrra. Hansapanga aktsia oligi taas investorite lemmik, andes 11,7 mln kroonise päevakäibega ligi 70% börsisüsteemi tagasihoidlikust 17,08 mln kroonisest kogukäibest.

Päev-päeva järel püstitab uusi life-low tasemeid tööstussektor. ÄP tööstussektori indeks kukkus eile neljandat päeva järjest ja lõpetas 41,84 punktil.

Kui finantsturud hakkavad Venemaal toimunust üle saama, siis vaatamata vastupidistele väidetele on Eesti tööstusettevõtted Vene majandusega küllaltki tugevalt seotud. Lisades sellele juba varasema langeva fooni, on selge, miks tööstussektori aktsiad praegu järjest madalamale kukuvad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing