• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemine börsil rahunes

  Pärast esmaspäevast tormi eile aktsiaturud rahunesid ja paljud turud liikusid isegi tõususuunas. Ka Tallinna börs püsis eile rahulik. Päeva jooksul 2protsendises vahemikus kõikunud ÄP indeks päeva kokkuvõttes siiski langes tagasihoidliku 0,65 protsendi võrra, 372,28 punktile.
  Venemaal toimunust siiski piisavalt häritud Eesti aktsiaturg oleks tööstussektori vedamisel ilmselt eile rohkemgi kukkunud, kui mitte Swedbank poleks teatanud oma soovist suurendada oma osalust Hansapangas veel paari protsendi võrra. Hansapanga aktsia oligi taas investorite lemmik, andes 11,7 mln kroonise päevakäibega ligi 70% börsisüsteemi tagasihoidlikust 17,08 mln kroonisest kogukäibest.
  Päev-päeva järel püstitab uusi life-low tasemeid tööstussektor. ÄP tööstussektori indeks kukkus eile neljandat päeva järjest ja lõpetas 41,84 punktil.
  Kui finantsturud hakkavad Venemaal toimunust üle saama, siis vaatamata vastupidistele väidetele on Eesti tööstusettevõtted Vene majandusega küllaltki tugevalt seotud. Lisades sellele juba varasema langeva fooni, on selge, miks tööstussektori aktsiad praegu järjest madalamale kukuvad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.