Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  T?ernomõrdin taas Venemaa tüüril

  T?ernomõrdinist saab uuesti Vene valitsuskabineti juht pärast seda, kui Jeltsin ta käesoleva aasta märtsis niisama ootamatult ametist tagandas.
  Kremli avalduses Jeltsini sammu lähemalt ei selgitatud, kuid analüütikute sõnul tegi president otsuse Venemaa parlamendi ja finantsturgude suurenenud surve all.
  Venemaa riigiduuma mõistis oma reedesel erakorralisel istungil Sergei Kirijenko valitsuse tegevuse kriisi lahendamisel karmilt hukka ning võttis vastu resolutsiooni, milles nõutakse Boriss Jeltsini tagasiastumist. Samuti plaanis duuma esitada sel nädalal valitsusele umbusaldusavalduse.
  Venemaa finantsturgudel toimuv näitas aga, et rubla on vaevalt võimalik hoida valitsuse seatud kõikumispiirides.
  Eilse sammuga varus Jeltsin endale poliitilist hingamisruumi.
  Opositsioon näeb T?ernomõrdinis poliitikut, kellega on võimalik koostööd teha. Duuma alamkoja spiikeri Gennadi Zeleznjovi sõnul soovinuks ta uudisest kuuldes presidenti heameelest emmata.
  Lääne investoritele võib aga Jeltsini kannapööre mõjuda hoopis vastupidiselt. Tegemist on selgelt viimases kitsikuses astutud sammuga, mis ei pruugi Vene majanduse seisukohalt olla kõige soodsam lahendus.
  T?ernomõrdin teab küll, kuidas riiki juhtida ning erinevate poliitiliste jõudude vahel kokkuleppeid saavutada, kuid kindlasti pole tegemist radikaalse reformaatoriga, keda Venemaa majandus praegusel kriisihetkel vajaks.
  Kuni märtsini jõudis T?ernomõrdin Venemaa peaminister olla viis aastat, teenides endale tasakaaluka kuid tagasihoidliku reformaatori reputatsiooni. Samal ajal reformid soikusid ning majandus stagneerus. Analüütikute sõnul pole tegemist mehega, keda näiteks rahvusvaheline valuutafond (IMF) meeleldi toetaks.
  Kuuldused Viktor T?ernomõrdini võimalikust naasmisest valitsuskabinetti hakkasid Moskvas levima üsna pea pärast seda, kui Venemaa valitsus esmaspäeval teatas rubla kõikumiskoridori avardamisest, mis sisuliselt tähendas devalveerimist. Mõned ajalehed alustasid avalikult kampaaniat Viktor T?ernomõrdini ametisse ennistamiseks.
  Sellelt kohalt saaks ta üle võtta ka presidendi kohustused, kui Jeltsin enne ametliku ametiaja lõppu 2000. a oleks sunnitud presidendikohast loobuma. Varsti pärast seda, kui T?ernomõrdin märtsis ametist tagandati, teatas ta oma plaanist järgmistel presidendivalimistel kandideerida. REUTERS-FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
USA aktsiaturud alustasid uut kuud ulja põrkega
Pärast septembri langust algas oktoober USA aktsiaturgudel reipa tõusuga: suuremad aktsiaindeksid kerkisid üle kahe protsendi.
Pärast septembri langust algas oktoober USA aktsiaturgudel reipa tõusuga: suuremad aktsiaindeksid kerkisid üle kahe protsendi.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.