• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaklerid spekuleerisid Ühispanga tõusule

  Maaklerid spekuleerisid Ühispanga aktsia tõusule, ütles Hansapanga maakler Romet Tepper. «Ühispanga aktsia on kaua madalseisus olnud, keegi ei ostnud seda,» ütles Tepper.
  Tepperi sõnul on Londoni börsil noteeritud Ühispanga GDRid kõigi aegade madalaimal tasemel, nende hind on umbes 5 USA dollarit ehk 72 krooni. Üks GDR võrdub kolme aktsiaga. See teeb aktsia hinnaks 24 kr. Tallinnas tõusis Ühispanga aktsia eile 10,57% võrra 34 kroonini.
  Turul on olnud spekulatsioone Merita panga võimalikust soovist omandada osalus Ühispangas või koguni pank üle võtta. Tepper ütles, et Merita ei pruugi praegu Ühispanga aktsiaid osta, sest aktsia hinnas see ei väljendu. «Kui Merita ostaks, oleks hinnatõus suurem olnud,» ütles ta.
  Hansapanga aktsia oli eile ligikaudu 14,5 protsendiga börsi suurim tõusja. Tepperi sõnul on viimastel päevadel vähenenud Hansapanga aktsia pakkumine ning aktsiad siirduvad Skandinaavia investorite valdusse. Tepper lausus, et ei taha kommenteerida, kas Swedbank on jälle Hansapanga aktsiaid ostnud.
  Ühispanga maakler Priit Järviste ütles, et Hansapanga aktsia tõus tõstis ka Ühispanga hinda. «Investoritel tekkis vaimustus seoses tõusuga,» nentis ta. Järviste sõnul on raske öelda, kas ostuhuvi Hansapanga vastu oli jätkuvalt rootslaste oma või oli tegemist sellega, et kohalik investor püüab tõusvat aktsiad osta.
  Tallinna börsil tõusid eile teiste seas veel Baltika aktsia 8,59 protsendiga ning ka Forekspanga aktsia 6,41 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.