Maaklerid spekuleerisid Ühispanga tõusule

27. august 1998, 00:00

Maaklerid spekuleerisid Ühispanga aktsia tõusule, ütles Hansapanga maakler Romet Tepper. «Ühispanga aktsia on kaua madalseisus olnud, keegi ei ostnud seda,» ütles Tepper.

Tepperi sõnul on Londoni börsil noteeritud Ühispanga GDRid kõigi aegade madalaimal tasemel, nende hind on umbes 5 USA dollarit ehk 72 krooni. Üks GDR võrdub kolme aktsiaga. See teeb aktsia hinnaks 24 kr. Tallinnas tõusis Ühispanga aktsia eile 10,57% võrra 34 kroonini.

Turul on olnud spekulatsioone Merita panga võimalikust soovist omandada osalus Ühispangas või koguni pank üle võtta. Tepper ütles, et Merita ei pruugi praegu Ühispanga aktsiaid osta, sest aktsia hinnas see ei väljendu. «Kui Merita ostaks, oleks hinnatõus suurem olnud,» ütles ta.

Hansapanga aktsia oli eile ligikaudu 14,5 protsendiga börsi suurim tõusja. Tepperi sõnul on viimastel päevadel vähenenud Hansapanga aktsia pakkumine ning aktsiad siirduvad Skandinaavia investorite valdusse. Tepper lausus, et ei taha kommenteerida, kas Swedbank on jälle Hansapanga aktsiaid ostnud.

Ühispanga maakler Priit Järviste ütles, et Hansapanga aktsia tõus tõstis ka Ühispanga hinda. «Investoritel tekkis vaimustus seoses tõusuga,» nentis ta. Järviste sõnul on raske öelda, kas ostuhuvi Hansapanga vastu oli jätkuvalt rootslaste oma või oli tegemist sellega, et kohalik investor püüab tõusvat aktsiad osta.

Tallinna börsil tõusid eile teiste seas veel Baltika aktsia 8,59 protsendiga ning ka Forekspanga aktsia 6,41 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing