• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arhipovi vastu pole põhjust tsiviilhagi esitada

  «Me ei tea, kas Arhipov on oma õigusvastase ja süülise käitumise tagajärjel tekitanud TKP-le varalist kahju,» põhjendas Ansip.
  Ansip on seisukohal, et raamatupidamise põhimääruse korra kohaselt vastutas ettevõtte raamatupidamise eest ettevõtte juht. «Mina pole leidnud dokumente, mis tõestaksid, et Arhipov oleks endale võtnud vastutuse TKP raamatupidamise korraldamise eest,» lisas Ansip. «TKP raamatupidamise eest vastutas TKP pearaamatupidaja Niina Nikitina.»
  Riigiprokuratuuri prokurör Marge Püss esitas eile kohtule taotluse, et tsiviilhageja esindaja esitaks andmed iga TKPs teostatud valeülekande kohta. «See on vajalik, et teha kindlaks valeülekannetest põhjustatud kahju,» rõhutas Püss.
  Arhipovi kaitsja, vandeadvokaat Sirje Must juhtis kohtu tähelepanu, et ta taotles juba kevadel kohtult samadel põhjustel loo saatmist täiendavale eeluurimisele.
  Tartu linnakohtu kohtunik Kaupo Hell ei võtnud prokuröri taotluse osas eile seisukohta. Täna kuulab kohus tunnistajana üle Eesti Panga presidendi Vahur Krafti.
  Viktor Arhipovi sõnul on talle esitatud süüdistus üles ehitatud NSVLi riigipanga aktidele, mis käsitlesid ettevõtte juhi ja pearaamatupidaja tegevust. «Keegi pole suutnud öelda, kas minu tegevuse ajal need aktid üldse kehtisid,» lisas Arhipov.
  Arhipovi kinnitusel on ta keerulises rahalises olukorras, sest ta pole kohtuprotsessi ajal ligi kahe aasta jooksul töötanud. «Kõmulise protsessi tõttu peljatakse mind tööle võtta,» seletas Arhipov. «Tänu tuttavatele olen saanud mõningaid raamatupidamisalaseid lepingulisi töid.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.