9. september 1998 kell 22:00

Arhipovi vastu pole põhjust tsiviilhagi esitada

«Me ei tea, kas Arhipov on oma õigusvastase ja süülise käitumise tagajärjel tekitanud TKP-le varalist kahju,» põhjendas Ansip.

Ansip on seisukohal, et raamatupidamise põhimääruse korra kohaselt vastutas ettevõtte raamatupidamise eest ettevõtte juht. «Mina pole leidnud dokumente, mis tõestaksid, et Arhipov oleks endale võtnud vastutuse TKP raamatupidamise korraldamise eest,» lisas Ansip. «TKP raamatupidamise eest vastutas TKP pearaamatupidaja Niina Nikitina.»

Riigiprokuratuuri prokurör Marge Püss esitas eile kohtule taotluse, et tsiviilhageja esindaja esitaks andmed iga TKPs teostatud valeülekande kohta. «See on vajalik, et teha kindlaks valeülekannetest põhjustatud kahju,» rõhutas Püss.

Arhipovi kaitsja, vandeadvokaat Sirje Must juhtis kohtu tähelepanu, et ta taotles juba kevadel kohtult samadel põhjustel loo saatmist täiendavale eeluurimisele.

Tartu linnakohtu kohtunik Kaupo Hell ei võtnud prokuröri taotluse osas eile seisukohta. Täna kuulab kohus tunnistajana üle Eesti Panga presidendi Vahur Krafti.

Viktor Arhipovi sõnul on talle esitatud süüdistus üles ehitatud NSVLi riigipanga aktidele, mis käsitlesid ettevõtte juhi ja pearaamatupidaja tegevust. «Keegi pole suutnud öelda, kas minu tegevuse ajal need aktid üldse kehtisid,» lisas Arhipov.

Arhipovi kinnitusel on ta keerulises rahalises olukorras, sest ta pole kohtuprotsessi ajal ligi kahe aasta jooksul töötanud. «Kõmulise protsessi tõttu peljatakse mind tööle võtta,» seletas Arhipov. «Tänu tuttavatele olen saanud mõningaid raamatupidamisalaseid lepingulisi töid.»

Hetkel kuum