Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank jätkab aktsiate ostu

  Hansapanga aktsia sulgemishind tõusis eile üle 111 krooni

  Eilse päeva jooksul tehti mitu suurt tehingut, mille käigus vahetasid omanikku üle 500 000- ning üle 100 000aktsiased pakid.
  Handelsbanken Aktorise maakler Jelena Normak ütles, et arvatavasti ostab aktsiaid juurde Swedbank. «Samad maaklerid, kes eelmisel korral, kui Swedbank ostis, rabelesid ka täna turul,» ütles Normak eile. Tema hinnangul ei hakka S-E-Banken turult osalust kokku krahmama, vaid teeb pakkumuse kas panga juhatusele või fondidele. «Turult kokkuostmine on Swedbanki stiil,» nentis Normak.
  «Kui ostja oli Swedbank, siis peaks neil umbes 30 protsenti käes olema, arvatavasti ostavad nad veel. Uue loa Eesti Pangalt peavad nad taotlema, kui soovivad üle 33% minna,» lausus Normak. See tähendaks, et Hansapanga aktsia hind peaks täna tõusma veelgi, kuid siis kauplemine pisut soikuks.
  Hansapanga maakleri Märt Meeritsa sõnul võisid eile turult osta nii S-E-Banken kui Swedbank. «Minu meelest on nad mõlemad parajad purikad,» nentis Meerits. Tema hinnangul on S-E-Bankeni soov omandada 33 protsenti Hansapangast pikaajalisem. «Swedbank on seevastu ausalt öelnud, et nad ei soovi üle 25protsendilist osalust, aga nüüd, kui konkurent on teatanud, et soovib osalust suurendada, ei taha nad väljapuksimist,» rääkis Meerits. Tema hinnangul on suure tõenäosusega ostjad lähenenud ka teistele suuraktsionäridele ja ka Hansapanga asutajatele. Hansapanga juhatuse liige ja suuraktsionär Rain Lõhmus ei soovinud oma aktsiatehinguid kommenteerida.
  Ühispanga maakler Märt Helmia märkis, et tema hinnangul jõuavad S-E-Banken ja Swedbank kokkuleppele, sest turult ei saa omandada 33protsendilist osalust. «Kes kellele oma aktsiad maha müüb, seda ei oska öelda,» lausus ta.
  Swedbanki ja S-E-Bankeni kommentaari aktsiaostudele ei õnnestunud Äripäeval eile saada.
  Normaki hinnangul teiste aktsiate hinnad tõusma ei hakka. «Kui, siis ainult pankade aktsiad, ja sedagi mitte oluliselt,» nentis ta. Normaku hinnangul vaatavad välisinvestorid ikkagi seda, mis toimub Venemaal, sest nende jaoks on Ida-Euroopa üks piirkond.
  Eile kaubeldi Tallinna börsil Hansapanga aktsiatega 265,5 miljoni krooni eest, mis on läbi aegade suurim Hansapanga aktsia käive.
  S-E-Banken on teatanud soovist omandada 33protsendiline osalus Hansapangas, viimati, kui S-E-Banken oma osalusest teatas, oli see 10%. Swedbankil oli viimase eelmisel nädalal avaldatud teate kohaselt 25 protsenti Hansapanga aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Inimestel avaneb võimalus suurendada teise pensionisamba makseid
Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis võimaldab inimesel suurendada oma teise pensionisamba makseid kas nelja või kuue protsendini.
Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis võimaldab inimesel suurendada oma teise pensionisamba makseid kas nelja või kuue protsendini.

Olulisemad lood

Euroopa Liit leppis kokku nafta hinna ülempiiris ja uutes sanktsioonides
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.