9. september 1998 kell 22:00

Termosiirdefaksil suur kulu

Odavaimad on termofaksid, mis võtavad saadetud dokumendid vastu termopaberil. 30meetrise rulli puhul saab vastu võtta umbes 80 lehekülge dokumente. Rulli hind on keskmiselt 40 krooni, seega kulutus vastuvõetud lehele 50 senti. Neid dokumente ei saa arhiveerida, kuna aja möödudes kiri tuhmub. Vajalikest dokumentidest tuleb teha koopiad. Samas on see suurepärane abivahend koju või väikebüroosse, kus vastuvõtt ja saatmine ei ole tihe.

Aparaat ja ülalpidamine on üldjuhul odavad. Saatmiskiirus on keskmiselt 22 sekundit lehekülje kohta. Termofaks maksab 4000--5000 krooni.

Termosiirdefaks väljastab dokumendi tavalisel paberil. Aparaat ise aga maksab tunduvalt rohkem termofaksist. Ka koopia omahind kahekordistub. Kilekasseti hind on umbes 250 krooni, see teeb ühe koopia hinnaks üle krooni. Sama kassetti ei saa korduvalt kasutada.

Termosiirdefaks on sobilik väikekontorisse, seda saab kergesti paigaldada ka bussi või kaugsõiduveoautosse. Keskmine lehe saatmiskiirus on 14 sekundit. Grupivalimine võimaldab mitmele partnerile saata ühte infot. Seda tüüpi faks maksab 8000 krooni ringis.

Tindifaksid on sobivad keskmise suurusega kontori tarvis. Väljatrükk on kvaliteetne nagu tindiprinteril. Negatiivne aspekt on tint, mis vee ja niiskusega n-ö sulama kipub. Koopia hind tuleb tindifaksil 55 sendi ümber. Saatekiirus kuus sekundit lehekülg. Seega oluline kokkuhoid juba minutitasu pealt. Samas on vastuvõtt printimistehnoloogia tõttu veidi aeglasem.

Tindifaksi ei tohiks kasutada piltide vastuvõtul. Tindifaksid on töökindlad ja nõuavad vähe hooldamist. See masin on tööka kontori parim lahendus kiire saatmise ja kvaliteetse vastuvõtu tõttu. Mällu salvestatavad teated ei jäta teid faksist ilma ka paberi lõppedes. Tindifaksi eest tuleb välja käia 8000 kuni 10 000 krooni.

Laserfaksid on kallid, kuid kvaliteetsed. Paljud lisavõimalused teevad töö sujuvaks ja kiireks.

Laserprinteri töö kvaliteedile ei saa etteheiteid teha. Suur mälumaht ja paberivaru tagavad faksi toimimise ka nädalavahetustel. Printimiskiirus kuus lehekülge minutis on kiirem kui tindifaksil. Laserfaks sobib suuremasse kontorisse. Laserfaksi hind ületab 15 000 krooni piiri.

Hetkel kuum