• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arhipovi kriminaalasi läheb täiendavale uurimisele

  Tartu linnakohus saatis eile Tartu Kommertspanga (TKP) valuutaosakonna pearaamatupidaja asetäitja Viktor Arhipovi kriminaalasja täiendavale uurimisele põhjendusel, et tegu on ülimahuka uurimistoiminguga, mis väljub kohtuliku uurimise piiridest.
  Kohus on seisukohal, et Arhipovile esitatud süüdistuses pole konkretiseeritud tema väidetavalt TKP-le tekitatud varalise kahju suurust ega kahju tekitamise perioodi.
  Kohus jättis rahuldamata riigiprokuratuuri prokuröri Marge Püssi taotluse kohustada tsiviilhageja esindajat, TKP pankrotihaldurit Andrus Ansipit esitama kohtule täiendavaid arvandmeid TKP valuutaosakonna koondaruande kohta. Kohus leidis, et erinevuste väljatoomine kriminaalasja materjalides toodud arvuliste andmete ja pangale reaalselt tekitatud kahju vahel pole tsiviilhageja esindaja kohustus.
  Riigiprokuratuuri prokurör Marge Püss ütles, et tõenäoliselt kaebab ta Tartu linnakohtu määruse edasi.
  «Süüdistust ametialases lohakuses on väga lohakalt uuritud,» kommenteeris Viktor Arhipov. «Uurimist alustati ju kuus aastat tagasi.» Arhipovi sõnul on praktiliselt kogu süüdistus üles ehitatud selle aasta alguses surnud Rein Kaarepere peale.
  Vandeadvokaat Sirje Musta sõnul tuleb täiendav uurimine raske. «Ma pole veendunud, et on veel võimalik midagi välja uurida,» ütles Must. Kohtuasi Kaarepere üle lõpetati märtsis, sest omaksed ei soovinud postuumset kohtuprotsessi. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.