Kaitseministeeriumil lasub pettusekahtlus

18. september 1998, 00:00

Riigikontroll asub oktoobris kontrollima turvaseadmete ostu kaitseministeeriumis, ajendiks kahtlused, et turvafirma Claudia on kokkuleppel riigiametnikega tegelenud maksupettusega.

Teada on 9 kaubadeklaratsiooni, mille põhjal toodi 1996. a kaitseministeeriumi vajadusteks enam kui 2 mln krooni ulatuses turvaseadmeid. Et tegu oli riigihankega, sai importkaup vabastuse käibemaksust. Tollist sai kauba kaitseministeeriumi volituste alusel kätte tollal Claudias töötanud Jaak Järv, kes praegu on Silmeti kommertsdirektor. Kaubaga kaasas olnud saatelehed ütlevad, et Kanada firmalt Stim Inc saadi valdavalt büroodes ja korterites kasutatavaid turva- ja alarmiseadmeid.

Claudia Grupi Turvateenistuse ASi juhatuse esimees Andrus Nurga väitis, et kahtlused, nagu oleks Claudia kokkuleppel kaitseministeeriumiga hangitud turvaseadmeid oma teistele klientidele paigaldanud, on alusetud. Nurga avaldas arvamust, et tegu on konkurentide sepitsusega. ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing