17. september 1998 kell 22:00

Kaitseministeeriumil lasub pettusekahtlus

Riigikontroll asub oktoobris kontrollima turvaseadmete ostu kaitseministeeriumis, ajendiks kahtlused, et turvafirma Claudia on kokkuleppel riigiametnikega tegelenud maksupettusega.

Teada on 9 kaubadeklaratsiooni, mille põhjal toodi 1996. a kaitseministeeriumi vajadusteks enam kui 2 mln krooni ulatuses turvaseadmeid. Et tegu oli riigihankega, sai importkaup vabastuse käibemaksust. Tollist sai kauba kaitseministeeriumi volituste alusel kätte tollal Claudias töötanud Jaak Järv, kes praegu on Silmeti kommertsdirektor. Kaubaga kaasas olnud saatelehed ütlevad, et Kanada firmalt Stim Inc saadi valdavalt büroodes ja korterites kasutatavaid turva- ja alarmiseadmeid.

Claudia Grupi Turvateenistuse ASi juhatuse esimees Andrus Nurga väitis, et kahtlused, nagu oleks Claudia kokkuleppel kaitseministeeriumiga hangitud turvaseadmeid oma teistele klientidele paigaldanud, on alusetud. Nurga avaldas arvamust, et tegu on konkurentide sepitsusega. ÄP

Hetkel kuum