20. september 1998 kell 22:00

Maksuleping Saksaga

Saksamaa parlament ratifitseeris aprillis Eesti ja Saksa topeltmaksustamise vältimise lepingu, mis jõustub 30 päeva möödudes ratifitseerimisdokumentide vahetamisest ja hakkab kehtima tagasiulatuvalt 01.01.1994.

Pärast lepingu jõustumist tekib Eesti ja Saksamaa residentidel õigus rakendada maksulepingut. Kui teises riigis on makstud enam tulumaksu, kui see oleks nõutav maksulepingu kohaselt, tekib neil õigus maksuametitelt nõuda enammakstud summade tagastamist.

Näiteks on Saksa ettevõtja andnud tööstusliku sisseseade kapitalirendile Eesti ettevõtjale. Vastavalt tulumaksuseadusele peab Eesti ettevõtja kinni pidama 26% tulumaksu intressi väljamaksetelt Saksa ettevõtjale. Kui maksulepingu järgi neid intresse Eestis ei maksustata, on Saksa ettevõtjal õigus pärast maksulepingu jõustumist taotleda Eestis kinnipeetud tulumaksu tagastamist.

Hetkel kuum