• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome meremehed ähvardavad streigiga

  Meremeeste liidu esimehe Per-Erik Nelini sõnul ei kiida liit teistest riikidest pärit odavama tööjõu kasutamist mingil juhul heaks ning kavatseb astuda konkreetseid samme selle vältimiseks.
  Soome majandusväljaande Taloussanomat teatel on streigiähvardus seotud meresõidu toetusabinõudega, mille suhtes Soome valitsuse majanduspoliitika komisjon peab otsuse tegema oktoobrikuus. Transpordiministeerium soovitab kasutusele võtta nn tonnimaksu ja ergutada võõrtööjõu kasutamist. Ettepaneku kohaselt saaksid laevafirmad võtta laevameeskonda pooled liikmed madalama palgatasemega riikidest vastavalt sealsetele tingimustele. See on võimalik kaksikregistriseaduse alusel, mille pakutavaid võimalusi ei ole laevafirmad seni ära kasutanud.
  Soome transpordiministeerium põhjendab ettepanekuid riigi laevafirmade konkurentsivõime tagamise vajadusega, sest enamik ELi liikmesriike on analoogseid abinõusid ellu viimas.
  Soome meremeeste liit deklareerib, et ta ei nõustu Soome laevades võõrtööjõu kasutamisega, väites, et siis juhtub sama mis Hollandis, kus laevadel enam hollandlasi ei leidu. Liit lubab protestiks Soome kaubalaevad sadamatesse seisma jätta, kui tema seisukohta ei arvestata.
  Soome meremeeste liit on kaalukas jõud, sellel on 10 000 liiget, kes moodustavad peaaegu kogu kaubalaevastiku ning ranniku- ja siseveekogulaevade töötajaskonna. TS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.