• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odav dollar ahvatleb ostma

  Eilse Eesti Panga noteeringu järgi mkasis dollar 13,2 krooni.
  Hansapanga valuutaturgude osakonna juhataja Art Lestbergi sõnul tuleb dollari kursi nõrgenemise põhjusi otsida kaugemalt kui kuu aja tagant. Esimesed tõuked dollari langusele andis Aasia kriis, siis mõjusid Venemaa ja Ladina-Ameerika surutised, rääkis ta.
  Lestbergi arvates võib toimuda väike hüpe ülespoole, kuid poole aasta pärast on dollar kindlasti tänasest madalam. «Siis võib dollar maksta vaid 11 krooni, mine tea, ehk ka 10 krooni,» arvas ta.
  Hoiupanga Rävala kontoris valuutat vahetava telleri sõnul ostetakse dollarit pidevalt 3000-liste portsude kaupa, sest vahetuskurss on Venemaa sündmuste tõttu muutunud väga soodsaks. Telleri hinnangul on viimastel päevadel ostusurve dollarile märgatavalt tugevnenud, sest Ameerika raha hind alaneb pidevalt.
  Hansapanga intressi- ja valuutatoodete osakonna juhataja Meelis Liivaku arvates pole ime, et dollareid rohkem ostetakse, sest inimesed kardavad krooni devalveerimist.
  Arvestades eelmise nädala sündmusi, mil jälle üks pank kinni pandi, on inimeste käitumine mõistetav, seletas ta. Liivaku kinnitusel ongi ostusurve tingitud pigem hirmust kui soodsast kursist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.