• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spetsialist peab olema kogenud

  Nõuded spetsialistidele on viimaste aastatega märgatavalt muutunud. Veel mõni aeg tagasi oodati spetsialistilt eelkõige head õppimisvõimet, kõrget intelligentsi/loovust ja keelteoskust. Erialaseid oskusi väga ei tähtsustatud ja ega näiteks pangandusoskustega inimesi polnudki Eestis kuigi palju.
  Nüüd nõutakse spetsialistilt üha rohkem erialast haridust ning erialase töö kogemust. Noorema põlvkonna kitsamate erialade spetsialiste on praegu niivõrd vähe, et omal alal professionaalsete oskustega inimesel ei ole erilisi raskusi töö leidmisega.
  Kitsa eriala spetsialistide osatähtsus suureneb seoses Eesti lähenemisega Euroopa Liidule ning Eesti majanduse integreerumisega Euroopa majandusega.
  Elu vajab täna häid, ilma suurte ambitsioonideta spetsialiste. 90ndate aastate trendi kohaselt püüeldi juba noorena tingimata (juhtimis/võimu)hierarhia tippu ja eelistatud olid universaalspetsialistid. Nüüd oodatakse spetsialistilt arenemist, eelkõige erialaste teadmiste süvendamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.