• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank hoiab aktsiaturgu pinges

  Investorite tähelepanu keskmes püsis Tallinna börsil reedel loomulikult Ühispanga aktsia. Teiste aktsiatega kaubeldi äärmiselt tagasihoidlikult ja ka hinnad liikusid pigem languse suunas. Tänu Ühispanga aktsia jõulisele toetusele lõpetas ÄP indeks börsi sulgemisel siiski 0,52 protsendiga plusspoolel, 300,32 punkti tasemel.
  Ühispanga aktsia andis suurema osa, täpsemalt 19,97 mln kr ehk üle 75protsendi börsisüsteemi päevakäibest. Ka päeva jooksul registreeritud 341 tehingust toimus enamik ehk 213 Ühispanga aktsiaga.
  Maaklerite sõnul olid kohalikud investorid, kes reedel mingit konkreetset informatsiooni Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) huvist Ühispanga vastu ei saanud, selgelt müügipoole. Turgu hoidis üleval tugev ostuhuvi välisbörsidel, eeskätt Helsingis. Kokku vahetas neljal börsil (Helsingi ja kolm Saksa börsi) omanikku 314 340 aktsiat, nendest 239 400 Helsingis. Helsingis lõpetas Ühispanga aktsia 28,41 krooni tasemel ehk 1,41 kr kõrgemal kui Tallinnas.
  Maaklerite sõnul on vähetõenäoline, et Helsingi börsil ostis Ühispanga aktsiaid SEB. Kogused olid tegelikult küllaltki väikesed -- 239 400 aktsia koguväärtus on ca 6,8 mln kr ja moodustab panga aktsiakapitalist ligikaudu 0,47%. Võimalust, et SEB plaanib 33protsedilise osaluse Ühispangas omandada aktsiaid turult kokku ostes, peetakse üldse väga ebatõenäoliseks.
  Ülejäänud börsisüsteemis kaubeldavatest väärtpaberitest suutis üle miljoni kroonist käivet näidata vaid Hansapanga aktsia, mille hind langes 4,4 mln kroonise käibe juures 1,7%.
  Pärast börsilt lahkumise soovi teatavaks tegemist sooritati reedel esimene tehing Tallinna farmaatsiatehase aktsiaga -- ainsas, 6000aktsiases tehingus kukkus hind kahe kroonini ehk 60%. Teine ülisuur kukkuja reedel oli ASA Kindlustuse aktsia -- 41,3% 2,7 kroonile. Veidi langes reede ka keskpäeval oma üheksa kuu majandustulemused avaldanud Tallinna külmhoone aktsia. Hoolimata korralikust kasumist kukkus aktsia 2,44%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.