Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank hoiab aktsiaturgu pinges

  Investorite tähelepanu keskmes püsis Tallinna börsil reedel loomulikult Ühispanga aktsia. Teiste aktsiatega kaubeldi äärmiselt tagasihoidlikult ja ka hinnad liikusid pigem languse suunas. Tänu Ühispanga aktsia jõulisele toetusele lõpetas ÄP indeks börsi sulgemisel siiski 0,52 protsendiga plusspoolel, 300,32 punkti tasemel.
  Ühispanga aktsia andis suurema osa, täpsemalt 19,97 mln kr ehk üle 75protsendi börsisüsteemi päevakäibest. Ka päeva jooksul registreeritud 341 tehingust toimus enamik ehk 213 Ühispanga aktsiaga.
  Maaklerite sõnul olid kohalikud investorid, kes reedel mingit konkreetset informatsiooni Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) huvist Ühispanga vastu ei saanud, selgelt müügipoole. Turgu hoidis üleval tugev ostuhuvi välisbörsidel, eeskätt Helsingis. Kokku vahetas neljal börsil (Helsingi ja kolm Saksa börsi) omanikku 314 340 aktsiat, nendest 239 400 Helsingis. Helsingis lõpetas Ühispanga aktsia 28,41 krooni tasemel ehk 1,41 kr kõrgemal kui Tallinnas.
  Maaklerite sõnul on vähetõenäoline, et Helsingi börsil ostis Ühispanga aktsiaid SEB. Kogused olid tegelikult küllaltki väikesed -- 239 400 aktsia koguväärtus on ca 6,8 mln kr ja moodustab panga aktsiakapitalist ligikaudu 0,47%. Võimalust, et SEB plaanib 33protsedilise osaluse Ühispangas omandada aktsiaid turult kokku ostes, peetakse üldse väga ebatõenäoliseks.
  Ülejäänud börsisüsteemis kaubeldavatest väärtpaberitest suutis üle miljoni kroonist käivet näidata vaid Hansapanga aktsia, mille hind langes 4,4 mln kroonise käibe juures 1,7%.
  Pärast börsilt lahkumise soovi teatavaks tegemist sooritati reedel esimene tehing Tallinna farmaatsiatehase aktsiaga -- ainsas, 6000aktsiases tehingus kukkus hind kahe kroonini ehk 60%. Teine ülisuur kukkuja reedel oli ASA Kindlustuse aktsia -- 41,3% 2,7 kroonile. Veidi langes reede ka keskpäeval oma üheksa kuu majandustulemused avaldanud Tallinna külmhoone aktsia. Hoolimata korralikust kasumist kukkus aktsia 2,44%.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.