Väike käive viib hinnad langusele

28. oktoober 1998, 00:00

Pikisilmi oodatavat kauplemisaktiivsuse tõusu Tallinna börsil pole märgata. Ka eile jäi börsi käive tagasihoidlikuks. Üldnumbreid kergitas veidi EVPde suur käive -- 13 tehingus vahetas omanikku 44,25 mln EVPd, kokku 12,6 miljoni krooni väärtuses.

Ühispanga maakler Priit Järviste ütles EVPde suurt kauplemismahtu kommenteerides BNSile, et see tulenes peaasjalikult maaklerite omavahelisest kauplemisest. Järviste sõnul on mõnel suuremal kliendil saabumas erastamismakse tähtaeg, mis tõstab ajutiselt EVP-käivet.

Aktsiatest leidsid eile taas elavamat kauplemist kahe suurema panga aktsiad. Ühispanga aktsia hind kukkus 4,26 mln kroonise käibe juures koguni 9,5%. Spetsialistide hinnangul tuleneb see möödunud nädala lõpus võetud lühiajaliste positsioonide likvideerimisest. Hansapanga aktsia käive oli veidi üle 3 miljoni krooni. ÄP indeks kukkus päevaga 3,12%.

Lisanimekirjas suudavad jätkuvalt kauplemishuvi leida vaid üksikud aktsiad. Eile oli õnnelikke 7. Põhimõttelisi hinnamuutusi lisanimekirjas eile ei toimunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:13

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing