• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väike käive viib hinnad langusele

  Pikisilmi oodatavat kauplemisaktiivsuse tõusu Tallinna börsil pole märgata. Ka eile jäi börsi käive tagasihoidlikuks. Üldnumbreid kergitas veidi EVPde suur käive -- 13 tehingus vahetas omanikku 44,25 mln EVPd, kokku 12,6 miljoni krooni väärtuses.
  Ühispanga maakler Priit Järviste ütles EVPde suurt kauplemismahtu kommenteerides BNSile, et see tulenes peaasjalikult maaklerite omavahelisest kauplemisest. Järviste sõnul on mõnel suuremal kliendil saabumas erastamismakse tähtaeg, mis tõstab ajutiselt EVP-käivet.
  Aktsiatest leidsid eile taas elavamat kauplemist kahe suurema panga aktsiad. Ühispanga aktsia hind kukkus 4,26 mln kroonise käibe juures koguni 9,5%. Spetsialistide hinnangul tuleneb see möödunud nädala lõpus võetud lühiajaliste positsioonide likvideerimisest. Hansapanga aktsia käive oli veidi üle 3 miljoni krooni. ÄP indeks kukkus päevaga 3,12%.
  Lisanimekirjas suudavad jätkuvalt kauplemishuvi leida vaid üksikud aktsiad. Eile oli õnnelikke 7. Põhimõttelisi hinnamuutusi lisanimekirjas eile ei toimunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.