• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanaisa pole parim asendus kallina tunduvale turvamehele

  Kokkuhoiu ajal püüavad firmajuhid vähendada väljaminekuid turvalisusele, sest see ei puuduta tavaliselt ühtegi ettevõtte töötajat isiklikult.
  Parima lahendusena tundub mõte asendada turvafirma turvamehed firma töötajate vanaisadega, kes öösiti niikuinii ei maga.
  Näiliselt hoitakse uute töökohtade loomisega kokku hulk raha. Tasuks siiski lähemalt uurida, kas olukord on niisugune, kui esmamuljena paistab.
  Esiteks -- juhul kui turvafirma käest ostetakse näiteks kolm turvamehe töökohta, mis on keskmise suuruse ettevõtte puhul täiesti tavaline, siis tähendab see seda, et kolm turvajat on kindlas headuses alati tööl.
  Oma jõududega mehitades tähendaks see vähemalt 13liikmelist meeskonda. Seega on vaja palgata vähemalt 14 meest turvafirma kolme vastu.
  Teiseks. Loobudes turvafirma teenusest, kaotatakse mõtlematult täiendav kahjukindlustus kõigi arvestatavate turvafirmade jaoks utilitaarse tegevuskahjukindlustuse näol.
  Kolmandaks. Võttes tööle valvuri, luuakse seaduse silmis sisevalveteenistus, mille töötajal on õigus õnnetuse korral 2,5 kuni 5 aasta palga suurusele kompensatsioonile.
  Neljandaks, unustatakse, et valvuri töö tahab juhtimist ning selleks tuleb palgata eraldi spetsialist või laiendada kellegi tööülesandeid, mis toob kaasa täiendava lisatasu maksmise või rahulolematu töötaja, kellel tuleb tasustamata tööd ja vastutust juurde.
  Viiendaks ei õnnestu vallandada valvurit, kes suitsetab töökohal halvalõhnalisi sigarette või kellel puudub harjumus sokke vahetada. Ostetud teenuse puhul piisab ühest märkusest, tõenäoliselt selliseid probleeme ei esinegi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.