• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lahekalda projekt külmutatakse

  Mured Lahekalda projektiga algasid juba suvel, kui pangad keeldusid eelnevalt lubatud sündikaatlaenu andmisest. Samuti on edasi lükkunud projekti ehitaja leidmine, asja pole saanud Lahekalda juhtide lubadusest leida välisinvestor septembri lõpuks.
  Investorite vähene huvi miljard krooni maksva riskantse suurprojekti vastu võib projekti teostuse määramata ajaks edasi lükata. Keerulisest olukorrast annavad tunnistust turundusjuhi Tiina Uudelti koondamine ning ASi Lahekalda kontorihoonel ilutsev silt «anda rendile». Uudelt andis mõista, et kõik ei ole firmas korras, kuid soovitas pöörduda juhatuse esimehe poole.
  ASi Lahekalda juhatuse esimehe Sulo Niguli sõnul on olukord Eestis kardinaalselt erinev võrreldes poole aasta taguse ajaga. Võib öelda, et oleme projekti külmutamise teel, kuna eluasemelaenuvõimalused on kehvad, sõnas Nigul. Lõpliku otsuse lubas ta edastada nädala pärast, mil toimub juhatuse ja omanike vaheline telefonikonverents.
  Septembris oli Lahekalda uuselamurajooni korteri eest ettemaksu tasunud vaid kümmekond inimest.
  Pirita-Kloostrimetsa uuselamurajooni rajava OÜ Wicom peadirektor Priit Vilba lausus, et tõenäoliselt Lahekalda praegusel raskel ajal investorit ei leia. «Usun, et projekt külmutatakse,» ütles ta.
  Ka kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Lahekaldale investori leidmine on ebatõenäoline. Olen kuulnud, et projekt on külmutatud, sõnas ta.
  Peaministri majandusnõunik Heido Vitsur leidis, et praegu võib tuhande korteri ehitamisse investeerida vaid hullumeelne. Kinnisvaraarendus pole hetkel tulus, inimesed ei suuda 20protsendilise intressiga võtta miljonikroonise korteri ostuks kümneaastast krediiti, sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.