3. november 1998 kell 22:00

Lahekalda projekt külmutatakse

Mured Lahekalda projektiga algasid juba suvel, kui pangad keeldusid eelnevalt lubatud sündikaatlaenu andmisest. Samuti on edasi lükkunud projekti ehitaja leidmine, asja pole saanud Lahekalda juhtide lubadusest leida välisinvestor septembri lõpuks.

Investorite vähene huvi miljard krooni maksva riskantse suurprojekti vastu võib projekti teostuse määramata ajaks edasi lükata. Keerulisest olukorrast annavad tunnistust turundusjuhi Tiina Uudelti koondamine ning ASi Lahekalda kontorihoonel ilutsev silt «anda rendile». Uudelt andis mõista, et kõik ei ole firmas korras, kuid soovitas pöörduda juhatuse esimehe poole.

ASi Lahekalda juhatuse esimehe Sulo Niguli sõnul on olukord Eestis kardinaalselt erinev võrreldes poole aasta taguse ajaga. Võib öelda, et oleme projekti külmutamise teel, kuna eluasemelaenuvõimalused on kehvad, sõnas Nigul. Lõpliku otsuse lubas ta edastada nädala pärast, mil toimub juhatuse ja omanike vaheline telefonikonverents.

Septembris oli Lahekalda uuselamurajooni korteri eest ettemaksu tasunud vaid kümmekond inimest.

Pirita-Kloostrimetsa uuselamurajooni rajava OÜ Wicom peadirektor Priit Vilba lausus, et tõenäoliselt Lahekalda praegusel raskel ajal investorit ei leia. «Usun, et projekt külmutatakse,» ütles ta.

Ka kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Lahekaldale investori leidmine on ebatõenäoline. Olen kuulnud, et projekt on külmutatud, sõnas ta.

Peaministri majandusnõunik Heido Vitsur leidis, et praegu võib tuhande korteri ehitamisse investeerida vaid hullumeelne. Kinnisvaraarendus pole hetkel tulus, inimesed ei suuda 20protsendilise intressiga võtta miljonikroonise korteri ostuks kümneaastast krediiti, sõnas ta.

Hetkel kuum