• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapan avalikustab maksuprogrammi

  USA dollar näitas eile üle hulga aja mõningaid nõrkusehetki ning langes Aasia turgudel jeeni suhtes esmakordselt pärast seitse päeva kestnud tõusu. Täna peaks saareriigi valitsev liberaaldemokraatlik partei avalikustama üksikasjalise 7 triljoni jeeni (57 mld dollari) suuruse maksukoormuse alandamise plaani. Opositsioon tegevat veel ettepaneku alandada ajutiselt kaupadelt võetavat käibemaksu viie protsendi võrra, stimuleerimaks sisetarbimist riigis.
  Jaapan on tegemas edusamme oma pangandusreformide läbiviimisel. Kuid pikk tee on veel minna ja riigi majandus on endiselt sügavas depressioonis. Jeeni kursile mõjub veel halvasti asjaolu, et jeeni praegusel intressitasemel on kasulik selle positsioonid likvideerida. Kolmapäeval langes üleöölaenude keskmine intress kõigi aegade madalaimale tasemele, s.o 0,16 protsendini. Möödunud nädalal langetasid mõned rahvusvahelisel turul opereerivad suurpangad deposiidiintressi alla nulli.
  Ühendriikide turg oli eile veteranide päeva tõttu suletud ning kogu turg oli suhteliselt passiivne. Saksa marga suhtes liikus Ühendriikide valuuta kurss vahemikus 1,6788--1,6864 DEMi (13,4304--13,4912 kr).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.