11. november 1998 kell 22:00

Jaapan avalikustab maksuprogrammi

USA dollar näitas eile üle hulga aja mõningaid nõrkusehetki ning langes Aasia turgudel jeeni suhtes esmakordselt pärast seitse päeva kestnud tõusu. Täna peaks saareriigi valitsev liberaaldemokraatlik partei avalikustama üksikasjalise 7 triljoni jeeni (57 mld dollari) suuruse maksukoormuse alandamise plaani. Opositsioon tegevat veel ettepaneku alandada ajutiselt kaupadelt võetavat käibemaksu viie protsendi võrra, stimuleerimaks sisetarbimist riigis.

Jaapan on tegemas edusamme oma pangandusreformide läbiviimisel. Kuid pikk tee on veel minna ja riigi majandus on endiselt sügavas depressioonis. Jeeni kursile mõjub veel halvasti asjaolu, et jeeni praegusel intressitasemel on kasulik selle positsioonid likvideerida. Kolmapäeval langes üleöölaenude keskmine intress kõigi aegade madalaimale tasemele, s.o 0,16 protsendini. Möödunud nädalal langetasid mõned rahvusvahelisel turul opereerivad suurpangad deposiidiintressi alla nulli.

Ühendriikide turg oli eile veteranide päeva tõttu suletud ning kogu turg oli suhteliselt passiivne. Saksa marga suhtes liikus Ühendriikide valuuta kurss vahemikus 1,6788--1,6864 DEMi (13,4304--13,4912 kr).

Hetkel kuum