• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateegiline koostöö

  SEB ostab 4,8 miljonit Vilniuse Panga lihtaktsiat 220,8 miljoni liti eest, mis teeb aktsia hinnaks 46 litti. Vilniuse Panga SEBile suunatud aktsiaemissiooni peab heaks kiitma detsembris toimuv Vilniuse Panga aktsionäride erakorraline koosolek.
  «Meil ei ole plaanis osalust suurendada, kuid soodsa hinnaga oleme nõus aktsiaid juurde ostma,» ütles SEBi strateegilise planeerimise osakonna juhataja Lars Gustafsson. Tema sõnul ei ole SEB huvitatud Vilniuse Panga 100protsendilisest kontrollimisest, vaid sellest, et pank säilitaks oma staatuse Leedu pangana ja likviidsuse Vilniuse börsil.
  Leedu suuruselt teine erapank Hermis Bankas ei ole Vilniuse Pangaga liitumisest huvitatud ka pärast seda, kui Rootsi SEB saab selle suurinvestoriks.
  Hermise juhtkond oli teatavasti möödunud kevadel vastu, kui Vilniuse Pank avaldas soovi omandada 50% Hermise aktsiatest. Seni ei ole Vilniuse Pank keskpangast Hermise panga aktsiate ostutaotlust tagasi võtnud. Vilniuse Panga kontrolli all on kaudselt kolmandik Hermise aktsiatest ning pangajuhid on viidanud võimalusele, et Hermise ülevõtmine on endiselt päevakorral.
  Hermise panga direktorite nõukogu esimees Nadiezda Novickiene ütles hiljuti, et Hermis kaalub strateegilise investori leidmist. Mitteametlikel andmetel peab Hermis läbirääkimisi mitme Skandinaavia pangaga, kellest enam mainitakse Merita Nordbankenit.
  Vilniuse Pank on Leedu suurim kommertspank, mille koguaktivad olid 30. septembri seisuga 2,5 miljardit litti. Panga selle aasta üheksa kuu netotulu oli 47 miljonit litti. Vilniuse Panga käes on 21% Leedu hoiusteturust ja 28% laenuturust.
  Teise Rootsi investori, Swedfund Financial Markets AB käes on 9,7% Vilniuse Panga kapitalist ja häältest.
  SEBi president Lars H. Thunell ütles panga pressiteates, et strateegilise partnerluse omandamine kolmes Balti pangas on oluline samm panga teel Põhja-Euroopa suurimaks finantsinstitutsiooniks.
  «Selles mõttes oleme väga rahul Leedu juhtiva kommertspanga, Vilniuse Pangaga saavutatud leppe üle,» lisas Thunell.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.