Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateegiline koostöö

  SEB ostab 4,8 miljonit Vilniuse Panga lihtaktsiat 220,8 miljoni liti eest, mis teeb aktsia hinnaks 46 litti. Vilniuse Panga SEBile suunatud aktsiaemissiooni peab heaks kiitma detsembris toimuv Vilniuse Panga aktsionäride erakorraline koosolek.
  «Meil ei ole plaanis osalust suurendada, kuid soodsa hinnaga oleme nõus aktsiaid juurde ostma,» ütles SEBi strateegilise planeerimise osakonna juhataja Lars Gustafsson. Tema sõnul ei ole SEB huvitatud Vilniuse Panga 100protsendilisest kontrollimisest, vaid sellest, et pank säilitaks oma staatuse Leedu pangana ja likviidsuse Vilniuse börsil.
  Leedu suuruselt teine erapank Hermis Bankas ei ole Vilniuse Pangaga liitumisest huvitatud ka pärast seda, kui Rootsi SEB saab selle suurinvestoriks.
  Hermise juhtkond oli teatavasti möödunud kevadel vastu, kui Vilniuse Pank avaldas soovi omandada 50% Hermise aktsiatest. Seni ei ole Vilniuse Pank keskpangast Hermise panga aktsiate ostutaotlust tagasi võtnud. Vilniuse Panga kontrolli all on kaudselt kolmandik Hermise aktsiatest ning pangajuhid on viidanud võimalusele, et Hermise ülevõtmine on endiselt päevakorral.
  Hermise panga direktorite nõukogu esimees Nadiezda Novickiene ütles hiljuti, et Hermis kaalub strateegilise investori leidmist. Mitteametlikel andmetel peab Hermis läbirääkimisi mitme Skandinaavia pangaga, kellest enam mainitakse Merita Nordbankenit.
  Vilniuse Pank on Leedu suurim kommertspank, mille koguaktivad olid 30. septembri seisuga 2,5 miljardit litti. Panga selle aasta üheksa kuu netotulu oli 47 miljonit litti. Vilniuse Panga käes on 21% Leedu hoiusteturust ja 28% laenuturust.
  Teise Rootsi investori, Swedfund Financial Markets AB käes on 9,7% Vilniuse Panga kapitalist ja häältest.
  SEBi president Lars H. Thunell ütles panga pressiteates, et strateegilise partnerluse omandamine kolmes Balti pangas on oluline samm panga teel Põhja-Euroopa suurimaks finantsinstitutsiooniks.
  «Selles mõttes oleme väga rahul Leedu juhtiva kommertspanga, Vilniuse Pangaga saavutatud leppe üle,» lisas Thunell.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.