• Jaga lugu:

  Telekomi aktsionäride lepe sisaldab eelisostuõiguse sätet

  Ostueesõigus ei hõlma juhtu, kui riik müüb aktsiad mõnele investeerimispangale, kes omakorda kohustub aktsiad müüma mõnele finantsinvestorile.
  Telia ja Sonera ei saa lepingu järgi omandada üle 49 protsendi aktsiatest enne, kui on möödunud viis aastat lepingu jõustumisest, või päevani, mil riik vähendab oma osalust alla 10 protsendi.
  Riigile jääb lepingu järgi vetoõigust andev B-aktsia ehk kuldaktsia. Lepingu lõppemise päeval viis aastat pärast selle jõustumist kaotab riik B-aktsiast tulenevad eriõigused.
  Aktsionäride leping näeb ette dividendide väljamaksmist vähemalt 20 protsendi ulatuses netokasumist igal aastal.
  Uus aktsionäride leping jõustub pärast Eesti Telekomi restruktureerimist, mille järel riigil on 27,3% Eesti Telekomi aktsiatest ning Telial ja Soneral 49%.
  Kõik ülejäänud Telekomi aktsiad peaksid kuuluma IPO käigus kaasatavatele investoritele.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.