7. aprill 1999 kell 22:00

Protest Vene veokite vastu

ATK teatas, et katkestab täna varahommikust Venemaal registreeritud veokite peale- ja mahalaadimise Soome sadamates. Umbes 80% kahe riigi vahelistest kaubavedudest langeb praegu Vene veokite arvele. ATK on seisukohal, et turg tuleks jaotada võrdselt Vene ja Soome veokite vahel.

Ametiühingu esimees Kauko Lehikoinen ütles STT-le, et selle sammuga tahab ametiühing saada juurde töökohti Soomes. Boikoti kestust ei soostunud Lehikoinen kommenteerima. Ametiühing heidab transpordiministeeriumile ette liiga leebet sissesõidulubade poliitikat ning Soome firmadele soovi kasutada võimalikult odavat tööjõudu.

Soome laadijate liidu tegevdirektor Harri Tuulensuu avaldas kartust, et boikoti tõttu kaotab Soome osa transiiditurgu Balti riikidele. Tuulensuu märkis, et transiit Soome kaudu on niigi vähenenud, samas on konteinervedude maht Soome lahe lõunapoolel kasvanud.

Autor: BNS

Hetkel kuum