• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tee oma Internetiühendus kiiremaks

  Internetikasutaja suurim soov on alati saada oma andmeside läbi Interneti veelgi kiiremaks. Kuna andmeside kiirus sõltub paljudest asjadest ja nende koosmõjust, siis üht-teist muutes ja parandades see tavaliselt ka õnnestub.
  Operatsioonisüsteemi Windows 95 seaded, mis on paigas juba tarkvara installeerimisel, arvestavad tegelikult kohtvõrgu ehk LANi jaoks optimaalsete andmeside seadetega.
  Kui arvuti asub kontori kohtvõrgus ja kasutab seda Internetile ligipääsuks, on kõik parimas korras, sissehelistamise puhul aga on vaja mõned seaded muuta just telefoniliinile optimaalseteks. Kasutajal ise neid muutma hakata on keeruline, selleks on olemas rida abiprogramme, näiteks TweakDUN. Alati ei pruugi aga seadete muutmine kiirust suurendada, kõik sõltub konkreetsest liinist ja kasutatavast tehnikast.
  Modem on andmeside kiiruse parandamisel arvutis kõige olulisem lüli. Modemit ostes on oluline teada tema maksimaalset töökiirust. Praegu levinuim kiirus modemitel on 56 kb/s (kilobitti sekundis).
  Kiirus sõltub ka telefoniliinidest ja internetiteenuse pakkujast.
  Internetilehitsejaid ehk brausereid on põhiliselt kaks: Internet Explorer või Netscape. Ülejäänuid kasutatakse väga harva. Tarkvara aitab lehekülgi näha nii, nagu neid üles riputades on tahetud näidata.
  Kuid alati pole vaja internetileheküljelt kõike laadida. Kui andmesideühendus on aeglane, võib näiteks piltide näitamise välja lülitada. Peaaegu alati võib välja lülitada taustaheli mängimise.
  Internetilehitsejad laadivad internetilehekülje tavaliselt mällu ja sealt arvuti kõvakettale. Kui satute Internetis leheküljele, mis on juba arvutisse salvestatud, siis kontrollib lehitseja laaditava lehe päisest, kas midagi on muutunud. Kui muutusi ei leita, laaditakse ekraanile juba arvutisse salvestatud lehekülg, mis aitab aega kokku hoida. Windows 95 või 98 kasutamisel on optimaalne 32 MB mälu, kõvakettal peaks vaba ruumi olema vähemalt 100 MB.
  Veebikiirendid (Web Accelerators) hoolitsevad selle eest, et võrgust pidevalt midagi laaditakse. Sel ajal, kui kasutaja juba laaditud lehekülge loeb, üritab veebikiirendi ära aimata, millisele leheküljele järgmisena liigutakse ja tegeleb nende laadimisega. Üks enamlevinud kiirenditest on näiteks NetAccelerator. Võimalus ilma intelligentse ennustajata läbi ajada on ise kõik huvipakkuvad leheküljed kiiresti läbi käia, siis ühendus katkestada ja neid arvutist, kuhu lehitseja nad laadis, uurida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.