• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil domineerisid eile välisinvestorid

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil kerkisid eile 19,41 miljoni kroonise kauplemismahu juures keskmiselt 0,34% ja ÄP indeks fikseerus börsipäeva lõpus 342,47 punktil.
  Ainsana liikus põhinimekirja aktsiatest turule vastu Hansapanga aktsia, kukkudes päevaga 1,75% võrra 84 kroonile. Hansapanga aktsia languse taga olid paar suuremat, ilmselt välismaist müügiorderit, ütles Optiva Panga maakler Sulev Raudsepp BNSile. Hansapanga aktsia päevakäive ulatus 41 tehingus 6,95 miljoni kroonini.
  Märkimisväärset kauplemishuvi ilmutasidki investorid eile vaid põhinimekirja aktsiate vastu. 3--4 mln krooni ringis oli Telekomi, Ühispanga ja Norma aktsia päevakäive.
  Taas pakkus mõningase üllatuse Telekomi aktsia, suutes Tallinnas tõusta krooni võrra kõrgemale välisturgudel noteeritud hinnast ja lõpetas börsi sulgemisel ligi protsendiga plussis, 105 kroonil. Londonis, Frankfurdis ja Münchenis püsis aktsia hind samal ajal kindlalt 104 kr tasemel.
  Samal ajal kui kohalike investorite huvi paelus eile suuresti Telekomi aktsia, tundsid välisinvestorid lisaks kauplemisele Hansapanga aktsiaga huvi ka Ühispanga ja Norma aktsia vastu.
  Viimaste puhul võis erinevalt Hansapanga aktsiast täheldada pigem ostuhuvi. Ühispanga aktsiaid vahetas Helsingis omanikku 33 000 ja hind kerkis päeva jooksul 25,8 kroonile. Samas jäi õhtul üles ostuordereid päris suurele kogusele Ühispanga aktsiatele.
  Norma aktsia leidis korraliku kauplemishuvi Saksamaa börsidel, kus Frankfurdis ja Münchenis vahetas omanikku kokku ligi 106 000 aktsiat koguväärtusega 2,8 mln kr. Tugev huvi kergitas hinda nii Saksamaal kui ka Tallinnas ja aktsia sulgus ülalpool 26 kr piiri.
  Esimese kvartali majandustulemused teatas eile Estiko kontsern. Aastaga käibes ca kolm korda kaotanud ettevõte põhjendas langust jaekaubanduse väljaarvamisega kontserni ettevõtet hulgast. Käibe vähenemine ja prognoositav kasumi vähenemine aktsionäridele siiski vaevalt meeldib.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Investor: kui keegi teaks eduka idufirma valemit, siis kõik kasutaks seda
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."
Kui eduka idufirma valem oleks olemas, siis kõik lihtsalt investeerikski sellistesse inimestesse ja ettevõtetesse, rääkis Äripäeva Raadio saates "Riskiraha" Spring Capitali juht Henri Treude. "Iga situatsioon on erinev ja igas situatsioonis toimib erinevat tüüpi asutaja. Tagantjärgi võime öelda, et see inimene on väga kihvt ja me juba algusest peale teadsime, et sealt tuleb midagi ägedat. Tegelikult ei tea."
Raskustes Tankeri ostnud Taani joogihiid plaanib Eesti õlletootjale suurt kasvu
Põhjamaade üks suurimaid joogitootjaid ja -turustajaid Royal Unibrew otsustas, et peab oma portfelli veelgi täiendama ning Eestis rohkem õlletootmisele keskenduma. “Ei olnud palju õlletootjaid saadaval ning nii saigi Tanker valitud,“ rääkis Royal Unibrew' Balti piirkonna tegevjuht Marijus Kirstukas.
Põhjamaade üks suurimaid joogitootjaid ja -turustajaid Royal Unibrew otsustas, et peab oma portfelli veelgi täiendama ning Eestis rohkem õlletootmisele keskenduma. “Ei olnud palju õlletootjaid saadaval ning nii saigi Tanker valitud,“ rääkis Royal Unibrew' Balti piirkonna tegevjuht Marijus Kirstukas.