• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siseinfo juhtum pole veel politseisse ei jõudnud

  Väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi lausus, et ehkki materjalid politseisse jõudnud pole, käib töö siiski edasi. «Olin eelmine kord vist liiga optimistlik,» põhjendas ta aprillis antud lubadust.
  Mägi sõnul on siseinfo kasutamise kohta materjalide kogumine küllaltki mahukas töö ning uurimine venib inspektsiooni ja väärpaberite keskdepositooriumi vaheliste kommunikatsiooniprobleemide tõttu. «Tehingute kohta andmete saamine võtab kaua aega ning tihtipeale saadetakse meile hoopis valed andmed», rääkis ta.
  Insider-toimik saadetakse väärtpaberinspektsiooni juhi sõnul siiski peatselt politseisse. «Usun, et see juhtub mai alguses,» lausus Mägi. Minu definitsiooni kohaselt on mai algus kuu esimene pool, täpsustas ta.
  Siseinfo kasutamist on kahtlustatud näiteks Eesti Telekomi aktsiate avaliku müügi käigus. Siseinfo kasutamisele viitavad ka ettevõtete majandustulemuste avalikustamisele eelnevad aktsiahindade hüppelised muutused. Ekspertide hinnangul tehakse suurem osa insider-tehinguid offshore-firmade kaudu.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.