ÄP fototoimetus • 6. mai 1999 kell 22:00

Siseinfo juhtum pole veel politseisse ei jõudnud

Väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi lausus, et ehkki materjalid politseisse jõudnud pole, käib töö siiski edasi. «Olin eelmine kord vist liiga optimistlik,» põhjendas ta aprillis antud lubadust.

Mägi sõnul on siseinfo kasutamise kohta materjalide kogumine küllaltki mahukas töö ning uurimine venib inspektsiooni ja väärpaberite keskdepositooriumi vaheliste kommunikatsiooniprobleemide tõttu. «Tehingute kohta andmete saamine võtab kaua aega ning tihtipeale saadetakse meile hoopis valed andmed», rääkis ta.

Insider-toimik saadetakse väärtpaberinspektsiooni juhi sõnul siiski peatselt politseisse. «Usun, et see juhtub mai alguses,» lausus Mägi. Minu definitsiooni kohaselt on mai algus kuu esimene pool, täpsustas ta.

Siseinfo kasutamist on kahtlustatud näiteks Eesti Telekomi aktsiate avaliku müügi käigus. Siseinfo kasutamisele viitavad ka ettevõtete majandustulemuste avalikustamisele eelnevad aktsiahindade hüppelised muutused. Ekspertide hinnangul tehakse suurem osa insider-tehinguid offshore-firmade kaudu.

Autor: ÄP

Hetkel kuum