• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Panga pankrot selge

  Kohus tuvastas, et ERA Pank on maksejõuetu 1998. a oktoobrist. Panga esitatud tõendid ja väited oma majandusliku olukorra kohta pole veennud, et panga maksevõime võrreldes moratooriumi väljakuulutamise ajaga oleks paranenud ja andnud alust pankrotiavaldus rahuldamata jätta, ütleb kohtuotsus.
  Vastavalt ajutise pankrotihalduri Urmas Trossi aruandele ületavad ERA Panga kohustused varalise katte 10. mai seisuga 42,3 miljoni krooni ulatuses. Halduri hinnangul on ERA Pangal vara 306 miljoni krooni eest ning kohustusi 26. aprilli seisuga kokku 348,3 miljoni krooni eest.
  ERA Panga esindaja, vandeadvokaat Aivar Pilv kinnitas, et nad esitavad kindlasti apellatsioonkaebuse. «Leiame, et kohus on teatud seisukohtadele andnud väga vaieldava hinnangu,» põhjendas Pilv. «Kohtuotsuse põhjendamisel domineerivad ilmselgelt teise poole seisukohad.»
  Näiteks pole kohus Pilve sõnul piisavat tähelepanu pööranud kohtus tunnistajana esinenud audiitorfirma KPMG Estonia audiitori ütlustele, mis kinnitavad ERA Panga tellitud audiitorfirma Rödl ja Partnerid ASi arvamust omakapitali suurendamise võimalustest.
  Tartu linnakohus nimetas eile ERA Panga pankrotihalduriteks Urmas Trossi ja Jaak Annuse. Võlausaldajate esimene üldkoosolek on 30. juunil. Võlausaldajail tuleb kahe kuu jooksul pärast pankrotiotsuse ilmumist Eesti Päevalehes ja Riigi Teataja Lisas teatada pankrotihalduritele oma nõuetest ERA Panga vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.