5. september 1999 kell 22:00

Abilinnapeal läks järsku kiireks

Viru väljaku hoonestamisega on Tallinna abilinnapeal, keskerakondlasest Eve Fingil nii kiire, et Tallinna ja kogu Eesti üheks kõige magusamaks ehitusplatsiks peetava ala hoonestusõigus kavatsetakse ilma igasuguse konkursita anda 99 aastaks Soome firmale SRV Development OY. Seadus ei nõua konkurssi, hea tava ja krundi oluline asupaik seda siiski eeldaks. Lõpliku otsuse teeb küll volikogu, ent esitatavas eelnõus pole konkursi korraldamise kavatsusest sõnagi. Kiire, siis kiire. Valimiste lähenemisel kipub valitsejail ikka hirmkiireks minema. Konkursid võtavad aega, ja siis võivad otsustamisohjad juba teab kelle käes olla. Parem ikka ise ja ruttu -- seda stiili on pealinna raad viimastel nädalatel agaralt harrastanud.

Hetkel kuum