• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ?otlased süüdistavad Soome Alkot

  Teised Põhjamaade monopoolsed alkoholifirmad, Rootsi Systembolaget ja Norra Vinmonpolet on keskendanud oma tegevuse üksnes jaemüügile, Soome Alko aga jätkab ka importi, tuues sisse ?oti viskisid ja müües neid ülisoodsa hinnaga oma poodides.
  See ei vasta Soome ja ELi vahel tehtud lepingu vaimule, leiab ?oti Viskitootjate Liit, kes kannab hoolt selle eest, et ?oti viskide konkurentsitingimusi ei piirataks. Kui Soomest sai 1995. a Euroopa Liidu liige, siis tuli tal vana alkoholimonopol Alko lammutada ja vabastada konkurentsile alkoholi import ja hulgimüük. Alkole jäi vaid jaemüügi monopol. Nüüd on tekkinud kahtlus, et Alko rikub jaemüügimonopoli kõrval hinnakonkurentsi, kui ta müüb importalkoholi soodsa hinnaga oma poodides.
  Pärast seda, kui juuli algul lõppes ELis maksuvaba müük, rikub Alko oma impordi ja jaemüügimonopoliga ELi lepingu põhimõtteid varasemast rohkem, kui inimesed said reisides maksuvaba ostmisega hindu veel mõjutada,» väidab maailma suuruselt teise alkoholikontserni Allied Domercq kuuluva Briti Allied Distillersi juhatuse esimees Andrew Dewar-Durie.
  Alko tegevdirektor Reijo Salmi on seisukohal, et Alko tegevus vastab täielikult Soome alkoholiseadusele, mille kohaselt Alkol on õigus importida alkohoolseid jooke oma poodidesse.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.