• Jaga lugu:

  Jaapani majandus kriisist üle saamas

  Jaapani jeen tugevnes eile dollari suhtes üle 2 protsendi viimase 9 kuu kõrgeimale tasemele pärast seda, kui teatati saareriigi sisemajanduse kogutoodangu kasvust selle aasta teises kvartalis 0,2 protsenti. Aastataguse perioodiga võrreldes kasvas Jaapani SKT 0,9 protsenti. Majanduskasv üllatas, analüütikud olid eelnevalt prognoosinud 0,3protsendilist kahanemist.
  Uudis näitab, et Jaapani majandus on kriisist tõesti üle saamas, eriti rõõmustav on erasektori kulutuste 0,8% kasv. Jaapani majandusraskuste peamise põhjusena on nimetatud just erasektori väikest tarbimist.
  Jaapani majandus sai tugeva löögi 80ndatel aastatel, kui ohjeldamatute spekulatsioonide tulemusena sattusid paljud pangad ja ettevõtted võlgadesse. Töötajad muutusid väga ettevaatlikuks ning eelistasid tarbimisele säästmist. Halbade laenude kartuses lõpetasid pangad laenutegevuse peaaegu täielikult.
  Eilne dollari nõrgenemine 108,65 jeenini tegi valuuataturud ettevaatlikuks, sest Jaapani Pank hoiatas taas, et liiga tugev jeen pole riigile kasulik.
  Euro kurss oli eile dollari suhtes väheliikuv. Euroopa keskpank jättis kesksed intressimäärad muutmata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.