• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alkoholimüügi load lühiajalisemaks

  Muudatus võimaldaks ettevõtjail aastase kange alkoholi jaemüügi loa asemel, mille riigilõiv on 8000 krooni, tasuda korraga 2000 krooni ja võtta luba lühima perioodina kolmeks kuuks. Täna arutab riigikogu valitsusliitu kuuluvate liikmete Jüri Tamme, Jüri Kaveri ja Kalev Kuke ettepanekut riigilõivuseaduse täiendamiseks. «Väikeettevõtjail, eriti nendel, kes tegutsevad väikese käibega müügikohtades, on kõnesoleva lõivu aasta eest korraga tasumine ülejõukäiv.
  Eelnõu vastuvõtmisel muutub võimalikuks tasuda lõivu aasta eest neljas osas. Ühtlasi muutub lõiv õiglasemaks hooajaliselt tegutsevate ettevõtjate puhul, kes tegelevad müügiga vaid osa aastast,» märkis eelnõu seletuskirjas riigikogu Mõõdukate fraktsiooni liige, alkoholi hulgikaubandusega tegeleva ASi Kiil & Ko aktsionär Jüri Tamm. Sama põhimõte on eelnõus ka lahja alkoholi müügilubade kohta: kuni 22protsendise alkoholi kolmekuine jaemüügi luba maksaks 750 krooni.
  Kuressaares hulgiladu ja kolme toidupoodi pidava Arin Hulgi OÜ juhatuse liige Reimo Nook ütles, et saab ühe hinna eest litsentsi kõigile kolmele poele, kuid tõdes, et väiksemate poepidajate jaoks võib see olla paljuvõitu.
  «On ikka imelik küll, kui Maksimarket ja külapood peavad ühepalju maksma. Minu teada on küll väikeseid poode ja baare, kes hinna pärast võtavad ainult odavama loa, mis lubab müüa kuni 22protsendilise kangusega jooke,» ütles Nook.
  Mitme maapoe müüjate kinnitusel ei tasu neil odavama salaviina massilise leviku tõttu seadusliku alkoholi müük ära.
  Täna arutatav seadusemuudatus tegevusloa hinda ennast ei alanda. «Salaviin võib probleem olla rohkem vaesemates kohtades, kuskil Võru- või Põlvamaal, näiteks siin Kuressaares seda küll eriti ei märka,» ütles Nook.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.