Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärimaja vahetas teel ratsanikku

  Teel tööstushoonest esindusliku büroohooneni vahetas Väike Tallinna Ärimaja omanikku ja oli avamishetkel 85% rentnikega kaetud.
  Estoplastile kuulunud tööstushoone vahetas omanikku ehituse algstaadiumis ja kuna hoone funktsioon büroohoonena jäi samaks, ei olnud ümberprojekteerimine kuigi mahukas. Suurem muutus oli esimese korruse kaubanduspindade asendamine büroopindadega. Uus investor, soomlane Mauri Samuel Ikola uuendas lepingud sama ehitaja ja arhitektiga, kuid vähendas projekti ehituseelarvet. Suurima kokkuhoiu andis maja hoovipoolse osa krohvifassaadi asendamine profiilplekiga.
  Tühjana seisnud tööstushoone ümberehitus tasus end ära, sest kandvad seinad, välisseinad ja vahelaed oli võimalik uuesti kasutusele võtta. Uue tellija soov oli saavutada hoones kõrge insenertehnoloogiline tase, mis vastaks maja põhirentnike, Soome päritolu firmade ja arvuti- ning tarkvarafirmade nõudmistele. Madalseisus kinnisvaraturul tugines omaniku äriidee eellepingutele rentnikega.
  Projekti jätkuna vajab väljaehitamist autode läbisõit, seni pääseb hoovi läbi võõra territooriumi.
  Estoplasti tootmishoonest jäid alles kandvad välisseinad, mis vajasid uute avade sisselõikamise tõttu uusi toestavaid metallsilluseid. Hoone ise koosnes erineval ajal ehitatud majaosadest, mis olid väga erinevas seisundis. Majaosade kõrguste vahe oli kohati 20--30 cm ja see kõikumine tuli tasandada. Lõpptulemus näitab, et ümberehituse vaev tasus tellijale siiski kokkuhoiu arvel ära.
  Omanikevahetuse ajal seisis ehitus poolteist kuud, kuid hoone funktsioon jäi büroohoonena samaks. Korruste põhiplaanid küll muutusid, kuid õnneks langes omanikevahetus ehituse algstaadiumi ja suurt ümbertegemist polnud vaja ette võtta -- tsoonid jäid paika.
  Perspektiivitundega ehitatud ärimaja juures oli väga oluline arvutivõrkude kontsentratsioon ja asukoht arenenud äripiirkonnas. Äriidee oli pakkuda rendihinna ja kvaliteedi head suhet, mistõttu rendipinnad on ka kiiresti ja hästi maha müüdud. Orienteerusime Soome suurfirmadele, kes vajasid oma esindusele kontoripinda. Üksikute ruumide kaupa polnud kavas pindu välja rentida. Avamise eel oli hoone täituvus 85%, mitmed rendi eellepingud sõlmiti siis, kui seiskunud ehitus uuesti käima läks. Kolm neljandikku rentnikest on Soome firmad, kes esitasid arvuti- ja telefonivõrgule kõrged nõudmised.
  Ehitajaga oleme rahul, Skanska Ehitus on ka ise üks rentnikest.
  Autor: Imbi E. Kaljuste
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
EfTENi uusima fondi saab turult kätte alla puhasväärtuse
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,82 eurot, samas osaku hind turul on 9,5 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.