• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inspektsioon kavandab väikeaktsionäri kaitset

  Kavandatavatest muudatustest on üks olulisemaid väikeaktsionäride kaitse tagamine ettevõtete ülevõtmise puhul, ütles väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Marek Mägi eile. «On vaja sätestada, et kui enamusosalus ettevõttes ära ostetakse, tehtaks pakkumine ka teistele aktsionäridele,» selgitas ta.
  Lisaks tahab inspektsioon kiirkorras seadusesse lisada sätteid siseinfo kuritarvitamise, väärtpaberiemissioonide korraldamise ja väärtpaberivahendusteenuse sisu kohta.
  Möödunud nädalal tegi õiguskantsler ühe väärtpaberispetsialisti kvalifikatsiooni eksamil läbi kukkunud juristi avalduse peale ettepaneku muuta väärtpaberituru seadust nii, et spetsialisti kvalifikatsiooninõuded sätestaks seadus, mitte rahandusministri määrus.
  Mägi loodab samas eelnõus formaalse muudatusega riigikokku viia mitu kiireloomulist sisulist täiendust. «See on tõesti õnnelik juhus -- eksamil läbikukkuja on meile kevadest saadik tüli teinud, aga lõpuks osutus see kasulikuks,» rääkis ta. «Nüüd oleme nädalavahetuse tööd teinud, et põletavate küsimustega valmis jõuda.»
  Väärtpaberituru seaduse muutmise eelnõu peab Mägi sõnul riigikogu menetlusse jõudma 27. oktoobriks.
  Väärtpaberivahendusfirma Suprema müügijuht Veiko Maripuu ütles, et vajadus uue seaduse järele on ammu olemas. «Minu arvates venib selle vastuvõtmine liialt,» kinnitas ta. Samas võib liigne kiirustamine üksikute muudatuste tegemisega Maripuu hinnangul tuua pigem uusi probleeme. «Kui juba nii kaua on seda edasi lükatud, võiks nüüd uue seaduse vastuvõtmise ära oodata,» lausus ta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.