• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs liikus eile positiivsel pinnal

  Tallinna börs alustas uut kauplemisnädalat reaktsioonina Norma reedeõhtusele III kvartali konsolideeritud majandustulemuste avaldamisele positiivsel pinnal.
  Turu avanedes olid maaklerid Norma aktsia noteeringud tõstnud juba 28,3/28,8 kroonile ehk ca 5,8%. Ka Äripäeva indeks avanes peamiselt Norma aktsia toel 0,5% plussis. Kauplemise jätkudes tuli kahjuks aga tõdeda, et selleks korraks turul rohkem jõudu polegi ja hommikused tasemed jäid ka päeva kõrgemateks. Samas saab rahustavalt mainida, et ei toimunud ka esmaspäevale nii omast hindade pärastlõunast äravajumist.
  ÄP indeks lõpetas päeva kokkuvõttes börsisüsteemi keskpärase 10,58 miljoni kroonise päevakäibe juures 0,47%ga plussis, 279,97 punktil.
  Norma nõukogu esimees Jörgen Svensson andis eile BNSi vahendusel teada, et Autoliv on asunud välja töötama Norma arenguplaane. Just plaanide selgusetust on analüütikud seni Norma aktsia hinda pidurdavaks teguriks pidanud.
  Kuigi Norma suutis eile üles vedada ka teiste likviidsemate aktsiate (välja arvatud Telekom) hinna, juhtisid analüütikud tähelepanu, et eilne ostuhuvi ei olnud kuigi järjekindel. Ka välisinvestorid on endiselt tagasihoidlikud ja vaid kohalike õlul aktsiaturg kuigi kõrgele tõusta ei suuda.
  Vaatamata positiivsele alatoonile säilitas kauplemine Tallinna börsil eile oma rahuliku rütmi, kus elavamat kauplemishuvi leiavad vaid üksikud aktsiad. Eile olid nendeks Hansapank (käive 3,34 mln kr) ja Norma (2,22 mln kr).
  Negatiivsema poole pealt võib mainida eilset Telekomi aktsia liikumist. Jättes kõrvale suhteliselt marginaalse vajumise Tallinna börsil, teeb murelikuks aktsia ligi protsendine kukkumine Londonis. Eile õhtul liikus aktsia seal taas oma kõigi aegade madalaimal tasemel (15,75 USD) ehk ümberarvutatult 77,7 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.