• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn piirab alkoholimüüki

  Lähiajal on Tallinna linnavalitsusel kavas keelustada ka ööpäev läbi toimuv kangema alkoholiga kauplemine elurajoonides. «Liigset piiramist ei tule, sest bensiinijaamad ja korralikud poed, kui need ei asu elurajoonides, võivad edaspidigi ööpäeva jooksul alkoholiga kaubelda,» sõnas Tallinna hinna- ja konkurentsiameti juhataja Ave Põdra. «Lihtsalt noored ei pea iga nurga peal igal ajal alkoholi kätte saama.»
  Tallinna umbes 1700 alkoholi müügikohast on väiksema kui 50 ruutmeetri suuruse pinnaga 160. Kas kõik need müügikohad määruse heakskiitmisel Tallinna volikogus peavad uksed sulgema, ei osanud Põdra öelda. Tema sõnul võivad osad alkoholi müügikohad laopinna arvel oma müügipinda laiendada.
  Põdra ütles, et linnavalitsuse ametnikud pole loobunud ka kavatsusest lubada elurajoonides müüa kanget alkoholi kella 23ni. Elurajoonides asuvaid ööpäev läbi avatud poode on Tallinnas 20.
  Tallinna Keskturu juures asuva Kukkoja kaupluse tegevdirektor Urve Lillemäe ütles, et pikendas ööpäevaringselt avatud poe tegevusluba novembri alguses veel aastaks ajaks, tasudes selle eest 8000 krooni. Ühiselamu all keldris asuv pood pidi selleks saama loa maja valdajalt.
  Kaupluse omanikud on investeerinud raha ööpäev läbi tegutseva kaupluse laiendamisesse ja reklaami. Alkohol moodustab kaupluse käibest umbes neljandiku.
  «Kui me enam kogu ööpäeva jooksul kaubelda ei saa, peame tõenäoliselt tegevussuundi muutma ja toidukaubale lisaks teisi kaupu müüki võtma, mis tähendab jälle lisakulutusi,» rääkis Lillemäe. Kaupluse juhi sõnul on öine müük eriti elav pühade ajal ja nädala lõpus, ostjad on väidetavalt soliidsed autoga trepi ette sõitvad keskmisest kõrgema ostujõuga linnakodanikud.
  Tallinna linnavalitsuse määruse eelnõu seab piirid ka alkoholi müügile kõrgkoolide õppehoonetes, kus see oleks eelnõu järgi lubatud alles pärast kella 18.
  Majandusministeeriumis koostatud kaubanduseeskirja kohaselt peavad kõigis alkoholi müüvates kauplustes olema kassaaparaadid. Rahandusministeeriumis ette valmistatava kassanõude kontseptsiooni kohaselt peavad kassat?ekid olema varustatud kaupluse omanikfirma nime ja aadressiga.
  26. oktoobrist peavad kõigil kange alkoholi pudelitel olema selgesti loetavad ja püsivalt märgistatud tootja ja valmistajariigi tähised.
  Kõigi nende nõuete täitmist hakkavad inspektorid hoolega kontrollima, lubas hinna- ja konkurentsiameti juhataja.
  Alates uuest aastast hakkab linnaosavalitsuste asemel alkoholimüügi lube väljastama linnavalitsus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.