• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank otsib tegevdirektorit

  Seetõttu on arusaadav, et Rootsi turul tehakse rohkesti oletusi, kes võiks saada uueks pangajuhiks. Swedbanki juhatuse esimees Göran Collert on öelnud, et ta soovib panga etteotsa meest, kes oleks tugev infotehnoloogias ja suudaks panga arendamist järgmisel sajandil edukalt jätkata. Just need omadused olevad väidetavalt Reinhold Geijeril puudunud.
  Ühe kandidaadina mainitakse endist rahandusministrit Erik Åsbrinki, kellel on piisav pangakogemus Merita ja Nordbankeni ühendamise ajast, kuid kelle nõrgaks küljeks peetakse infotehnoloogia vähest tundmist.
  Teise kandidaadina on nimetatud kinnisvarafirma JM juhti Carl Erik Stålbergi, kes on töötanud Sparbankeni finantsdirektorina, kuid keda miskipärast ei peeta siiski küllalt kaalukaks. Tugevaks kandidaadiks peetakse Swedbanki interneti- ja telefonipanganduse juhti Gert Engmanit ning panga halliks kardinaliks tituleeritud infotehnoloogiakoordineerijat Jan Ledéni.
  Spekulatsioonides on välja pakutud ka kaht naiskandidaati tegevdirektori kohale. Nendeks on praegune asetegevdirektor ja turundusdirektor Elisabeth Ström, kes on suutnud luua tugeva tsentraliseeritud turundusorganisatsiooni ja kellel on arvestatav autoriteet, ning SEBi asetegevdirektor Monica Caneman.
  Praegu täidab Swedbanki tegevdirektori kohuseid Göran Ahlström. Juhatus tahab uut tegevdirektorit esitleda hiljemalt 12. aprillil peetaval aktsionäride üldkoosolekul.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Miks kulus Enefiti IPO peale 8 miljonit eurot?
Enefit Greeni börsile tulemine läks maksma ligi 8 miljonit eurot, mis on võrreldav Tallinna Sadama 2018. aasta IPOga, millele kulutati rohkem kui 7 miljonit eurot.
Enefit Greeni börsile tulemine läks maksma ligi 8 miljonit eurot, mis on võrreldav Tallinna Sadama 2018. aasta IPOga, millele kulutati rohkem kui 7 miljonit eurot.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti Energia kavalus: vaidlustes sipleva Tootsi tuulepargi sisse kasvab uus tuulepark
Eesti Energia leidis viisi, kuidas Enefit Green saab ühe osaga senisest Tootsi tuulepargist osaleda taastuvenergia toetuse vähempakkumistel nii, et käib samal ajal kohut tuulepargi teisele osale suurema toetuse väljanõudmiseks.
Eesti Energia leidis viisi, kuidas Enefit Green saab ühe osaga senisest Tootsi tuulepargist osaleda taastuvenergia toetuse vähempakkumistel nii, et käib samal ajal kohut tuulepargi teisele osale suurema toetuse väljanõudmiseks.