ÄP fototoimetus • 7 detsember 1999

Swedbank otsib tegevdirektorit

Seetõttu on arusaadav, et Rootsi turul tehakse rohkesti oletusi, kes võiks saada uueks pangajuhiks. Swedbanki juhatuse esimees Göran Collert on öelnud, et ta soovib panga etteotsa meest, kes oleks tugev infotehnoloogias ja suudaks panga arendamist järgmisel sajandil edukalt jätkata. Just need omadused olevad väidetavalt Reinhold Geijeril puudunud.

Ühe kandidaadina mainitakse endist rahandusministrit Erik Åsbrinki, kellel on piisav pangakogemus Merita ja Nordbankeni ühendamise ajast, kuid kelle nõrgaks küljeks peetakse infotehnoloogia vähest tundmist.

Teise kandidaadina on nimetatud kinnisvarafirma JM juhti Carl Erik Stålbergi, kes on töötanud Sparbankeni finantsdirektorina, kuid keda miskipärast ei peeta siiski küllalt kaalukaks. Tugevaks kandidaadiks peetakse Swedbanki interneti- ja telefonipanganduse juhti Gert Engmanit ning panga halliks kardinaliks tituleeritud infotehnoloogiakoordineerijat Jan Ledéni.

Spekulatsioonides on välja pakutud ka kaht naiskandidaati tegevdirektori kohale. Nendeks on praegune asetegevdirektor ja turundusdirektor Elisabeth Ström, kes on suutnud luua tugeva tsentraliseeritud turundusorganisatsiooni ja kellel on arvestatav autoriteet, ning SEBi asetegevdirektor Monica Caneman.

Praegu täidab Swedbanki tegevdirektori kohuseid Göran Ahlström. Juhatus tahab uut tegevdirektorit esitleda hiljemalt 12. aprillil peetaval aktsionäride üldkoosolekul.

Autor: ÄP

Hetkel kuum