16. detsember 1999 kell 22:00

Timberjack ameeriklastele

Käesolev ostutehing vajab Euroopa Liidu ja Ühendriikide konkurentsiameti heakskiitu, millega firmade arvates ei tohiks probleeme tulla, kuid see võib võtta mitu kuud aega.

184 miljardi kroonise käibega ja 35 500 töötajaga Deere & Company on maailma üks suuremaid põllumajandusmasinate tootjaid ja pärast Timberjacki omandamist on tema käes ligi 40% maailma metsatööstusmasinate turust. Firma on noteeritud New Yorgi, Chicago ja Frankfurdi börsil.

Timberjack jätkab oma firmamärgi all senise juhtkonnaga ja seniste tehastega Soomes, Rootsis, Kanadas ja USAs. Timberjacki eelmise aasta käive oli 8,28 miljardit Eesti krooni ja töötajaid 1900. Eriti edukalt on Timberjackil sel aastal läinud Venemaal, kuhu ta on müünud ligi 260 miljoni krooni eest metsatööstusmasinaid.

«Deere'i ja Timberjacki strateegia täiendavad teineteist suurepäraselt nii toodete osas kui ka geograafiliselt, mistõttu paremat partnerit on raske soovida,» ütles Timberjacki tegevdirektor Mikko Rysa.

Timberjacki müüja, Metso kontserni tegevdirektor Heikki Hakala ütles, et Metso tahab edaspidi koondada oma põhitähelepanu tselluloosi- paberi-, ehitus-, teedeehitus- ja mäetööstusele. Timberjacki müügist saadavat raha kasutatakse tselluloosi- ja paberitehnoloogia ning kivipurustustehnoloogia täiustamiseks. Metso sai müügist 6,3 miljardit krooni kasu.

Autor: KL

Hetkel kuum