• Jaga lugu:

  Timberjack ameeriklastele

  Käesolev ostutehing vajab Euroopa Liidu ja Ühendriikide konkurentsiameti heakskiitu, millega firmade arvates ei tohiks probleeme tulla, kuid see võib võtta mitu kuud aega.
  184 miljardi kroonise käibega ja 35 500 töötajaga Deere & Company on maailma üks suuremaid põllumajandusmasinate tootjaid ja pärast Timberjacki omandamist on tema käes ligi 40% maailma metsatööstusmasinate turust. Firma on noteeritud New Yorgi, Chicago ja Frankfurdi börsil.
  Timberjack jätkab oma firmamärgi all senise juhtkonnaga ja seniste tehastega Soomes, Rootsis, Kanadas ja USAs. Timberjacki eelmise aasta käive oli 8,28 miljardit Eesti krooni ja töötajaid 1900. Eriti edukalt on Timberjackil sel aastal läinud Venemaal, kuhu ta on müünud ligi 260 miljoni krooni eest metsatööstusmasinaid.
  «Deere'i ja Timberjacki strateegia täiendavad teineteist suurepäraselt nii toodete osas kui ka geograafiliselt, mistõttu paremat partnerit on raske soovida,» ütles Timberjacki tegevdirektor Mikko Rysa.
  Timberjacki müüja, Metso kontserni tegevdirektor Heikki Hakala ütles, et Metso tahab edaspidi koondada oma põhitähelepanu tselluloosi- paberi-, ehitus-, teedeehitus- ja mäetööstusele. Timberjacki müügist saadavat raha kasutatakse tselluloosi- ja paberitehnoloogia ning kivipurustustehnoloogia täiustamiseks. Metso sai müügist 6,3 miljardit krooni kasu.
  Autor: KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.