• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eksportöör saab nõuda lihtsamat tollivormistust

  Ekspordi või taasväljaveo kohaldamisel võib toll lubada lihtsustatud tollivormistust kauba perioodilise deklareerimisena.
  Lihtsustatud tollivormistuse õigust saab deklarant taotleda oma asukohajärgsest tolliasutusest. Kirjalik taotlus peab sisaldama lihtsustatud tollivormistuse kasutamise vajaduse põhjendust. Taotlusele lisatakse äriühingu asutamisdokumendid ja äriregistri kandeotsuse kinnitatud koopia ning maksuameti asukohajärgse asutuse õiend maksuvõla puudumise kohta või Maksuameti otsus maksuvõla tasumise ajatamise kohta. Lihtsustatud tollivormistuse õiguse andmisest või keeldumisest teavitab toll deklaranti kirjalikult 30 kalendripäeva jooksul taotluse saamise päevast arvates.
  Lihtsustatud tollivormistuse õiguse andmisest võib toll keelduda, kui:
  - deklarandil pole tolli rahuldavat lihtsustatud tollivormistuse kasutamise põhjendust;
  - deklarant on viimase kuue kuu jooksul rikkunud tollieeskirju;
  - deklarant ei ole teostanud tollivormistust regulaarselt vähemalt ühe aasta jooksul enne taotluse esitamist;
  - deklarandil puudub laitmatu ärialane reputatsioon.
  Sama nimetusega kauba sagedasel väljaveol sama isiku poolt võib toll lubada kauba perioodilist deklareerimist, kusjuures kauba väljavedu toimub kaubaveo saatedokumentide alusel.
  Perioodilisel deklareerimisel esitatakse kauba väljaveol piiritolliasutuses tollile kaup ning kahes eksemplaris kaubaveo saatedokumendid.
  Dokumendi üks eksemplar tagastatakse deklarandile pärast kaubaveo saatedokumentide aktsepteerimist tollis.
  Deklarant esitab väljaveetud kauba kohta ekspordi kaubadeklaratsiooni asukohajärgsesse tolliasutusse perioodiliselt, tolli poolt ettenähtud tähtajal.
  Tähtaeg kauba perioodilisel deklareerimisel ei tohi ületada ühte kalendrikuud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.