Toomas Truuverk • 13. jaanuar 2000 kell 12:34

Hansapanga aktsia vedas börsi plusspoolele

Aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid täna erisuunaliselt. Hansapanga vedamisel sulgus enamus juhtaktsiatest siiski plussis, viies väikese 0,33protsendise tõusuni ka ÄP indeksi. Börsisüsteemi kogukäive oli registreeritud 223 tehingus 27,4 miljonit krooni.

Nagu eeldatud liikusid jätkuvalt erisuunaliselt börsi kaks juhtaktsiat Telekom ja Hansapank. Telekomi aktsia vajus kohe hommikul tasemele kus aktsia eile õhtul Londonis lõpetas, püsides hiljem suhteliselt stabiilsena. Londonis maksab Telekomi aktsia praegu 113,1 krooni.

Juhtaktsiatest liikus Telekomiga kaasa vaid Ühispank, mille hind kukkus päevaga veidi üle protsendi. Hoolimata sulgemishinna protsendilisest langusest jäid ostu- ja müügihind eilsega võrreldes muutumatuks.

Hansapanga jätkuva hinnatõusu ja suhteliselt suure päevakäibe, andsid tänagi mõned suuremad tehingukorraldused. Väidetavalt Eestis praegu kuigi suuri summasid vaba raha ei liigu ja see lubab loota, et nimetatud tehingukorralduste (ilmselt ostupoolelt tehtud) taga on kauaoodatud välisinvestorid.

Hetkel kuum