Ülo Toomsalu • 21. veebruar 2000 kell 6:04

Mähe ennustaja pettis korteriostjaid

Mähe ennustajana tuntud Edgar Egiptel pole kodumajas enam magamisasetki, sest mitu petetut, kes temalt korterite ja autode asemel vaid miljoni krooni eest lubadusi said, on võla katteks võtnud kõik, mis võtta annab, kirjutab Postimees.

Egipte petuskeem, kuhu saamahimulised üksteise järel langesid, oli lihtne. Ajal mil puhkes vanalinna korteriskandaal, pakkus tema oma kundedele Tallinna enam kui sajas magusas majas Virust Viimsini võileivahinna eest kortereid, samuti üliodavaid Mercedeseid.

Teade autode ja korterite nimekirjadest, kuhu polnud märgitud isegi korterite numbreid, levis Egipte suures tutvusringkonnas kulutulena. Odavat luksuskaupa taheti ühekaupa ja hulgi, käsiraha tuli küsides ja küsimata. Egiptele jäi raha kiirema kokkuvoolu nimel vaev seletada, et linnavalitsuse maakleril Sirje Entral (paljude ohvrite sõnul Endrel) ning Ellil ja Evil on korterimüügiga tuli takus või et Saksa ärimehed peavad autod võla katteks kiiresti maha ärima.

Kõige suurem isu kortereid saada oli ärijuht Kikasel, kes nüüd nõuab Egiptelt kohtu kaudu tagasi ligi 700 000 krooni. 'Tal oli psühholoogiliselt väga veenev ja argumenteeritud esitlus,» rääkis ärijuht.

Egipte teine ohver, kes võib end nüüd kõvasti kiruda, on ärimees Miller, keda hullutas odavaid kortereid müüva vanalinna valitsuse, Sirje Endre ja Siim Kallase nimetamine. 'Kallasele oli Egipte ennustanud ja sisekujunduse teinud,' teadis Miller. 'Egipte näitas uhket telerit, mille ta Kallaselt sai.'

Egipte tuttavate ja klientidena mainisid ohvrid paljusid prominente, sh Olari Taali, Tiit Vähit, Jüri Otti, Ivi Eenmaad, Monika Salu.

Mart Opmanni poeg Marko Opmann ja tolle sõber Mihkel Vaido viisid Egiptele jupikaupa 40 000 krooni, lootuses saada vastu üliodavaid Mercedeseid. Kuigi Egipte nimetatud autohinnad olid umbmäärased, tema antud ärimeeste telefonid jäid tummaks ja aadressid ei klappinud, lasid Opmann ja Vaido end Egiptel mööda Tallinna autoparklaid jooksutada, kuhu kohe-kohe pidid eesti-saksa-nimedega ärimehed müügiautod tooma.

Urmas Salu tutvus Egiptega tänu oma abikaasa Monika Salule, kes andis mehele Egipte telefoninumbri ja saatis ta tollelt odavat autot ostma. Egipte kutsus Salu Mercedese keskuse taha platsile autosid vaatama. 'Valisin seal välja ühe 130 000kroonise, mille tegelik hind võis olla 300 000,' rääkis Salu. Et kaup raudne oleks, maksis Salu Egiptele 21 200 krooni ette. 'Hoidsin autol silma peal. Esialgu ei toimunud sellega midagi, aga kui see auto platsilt ära kadus, hakkasin Egiptet otsima,' selgitas Salu.

Egipte kaitsja Iivi Otto sõnul pole võimalik, et Egipte oma müstilised petulood üksi ja täie mõistuse juures toime pani. 'Egipte kirjaoskus on kaheksa-aastase lapse tasemel, teda on ravitud psühhoneuroloogiahaiglas, tema kuritegu pole tõendatud,' seisis kaitsja kaitstava eest.

Hetkel kuum