Madli Zobel • 18. aprill 2000 kell 10:32

Ensto ennustab 50protsendilist käibekasvu

Helsingi börsile mineva Ensto OY Eestis asuv tütarfirma AS Ensto Elekter plaanib tõsta sel aastal käivet 40mln krooni võrra 125 mln kroonini, ütles ettevõtte juhataja Üllas Täht. 'Töötajaid peaks aasta lõpu seisuga olema 20 võrra rohkem,' lisas Täht.

AS Ensto Elekter müüb hulgi elektriliini-ja elektriinstallatsioontarvikuid, millest osa toodetakse Keilas. 'Valdav osa meie toodangust läheb ekspordiks Skandinaaviasse,' rääkis Täht. 'Impordime Keilas valmistavate toodete detailid, meie tootmismaht kasvab pidevalt,sest kontserni müügimaht suureneb.'

Ensto OY-l on Eestis ka tütarfirma Ensto Ensek AS, mis omab suurimat Eesti kolmest kuumtsinkimispajast. 'Kuumtsingitud konstruktsioon peab meres ka 25 aastat vastu, ju seepärast seda teenust järjest rohkem tellitaksegi,' sõnas Täht Ensto Enseki jätkuva käibe kasvu kohta.

Ensto OY on Soome perefirma, mille 1999nda aasta konsolideeritud käive oli 191,7mln eurot ehk 3mld krooni. Üle Euroopa töötab ligi 2000 inimest, kuid arvestatav tootmine on väljaspool Skandinaaviat vaid Eestis.

Hetkel kuum