Ülo Toomsalu • 14. juuni 2000 kell 6:54

Talumees ajas nurja elektriliini varguse

Elektrijuhtmeid varastada kavatsenud mehed jõudsid metallikokkuostu asemel hoopis politseisse, sest neile peale sattunud talumees lasi varaste auto kummid tühjaks, kirjutab Postimees.

Tartumaa Tammevaldma küla talumees Jaan Reinhold märkas esmaspäeva õhtuhämaruses, et mahajäetud metsateele pööras valge sõiduauto. Reinhold oli just kartulipanekutalgutelt koju jõudnud ja söötis väljas hobust.

'Seda teed mööda pääseb ühte suvilasse, kuid võõras auto äratas mu tähelepanu,' ütles Reinhold. 'Läksin uurima, mida nad sellisel kellaajal seal teevad.'

Volkswagen Passat oli metsateel peatunud ja sellest väljusid kaks laigulistes riietes meest, kes hakkasid elektriliini juures midagi kohmitsema. Auto kõrval olid liini lõikamise käärid. Reinhold keeras välja kaks parempoolset ventiili ning läks naabrite juurest politseid kutsuma. Lisaks võttis ta Volkswageni juurest kaasa lõikurtangid.

'Kerge hirm oli küll, eriti pärast seda, kui õhk autokummist valju piiksuga välja tuli,' meenutas Reinhold. Metallivargad olid sel ajal autost mõnekümne meetri kaugusel.

Kell 23.11 teate saanud Tartu politsei saatis välja kiirreageerijad, kes leidsid metsateelt Volkswageni juurest kaks autorattaid vahetavat meest. Samas olid maas neli liinijuhtme rulli, kaks kirvest ja redel, autost leiti posti otsa ronimise rauad ja kummisaapad

Taru politsei pressiesindaja sõnul tunnistasid tabatud Lauri (25) ja Rainer (22), et kavatsesid elektriliini maha kerida ja varastada.

Hetkel kuum