3. juuli 2000 kell 7:33

Õppelaenu tasumine vaevab ajateenijaid

Õppelaenu võtnud ajateenijaid, kes on kooli pooleli jätnud või asunud ajateenistusse pärast kooli lõpetamist, võib üllatusena oodata sõjaväest naastes kohene laenu tagasimaksekohustus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hansapank saatis Viru üksik-jalaväepataljoni ajateenijale Keit Kerovile koju õppelaenu tagasimakse graafiku, milles nõudis esimest, ligi viie tuhande krooni suurust tagasimakset päev pärast noormehe ajateenistusest vabanemist.

Haridusseaduse õppelaenu puudutav osa ütleb, et õppelaenu tagasimaksmise tähtaeg peatub laenusaaja ajateenistuses viibimise ajaks. Samas on õppelaenu lepingus kirjas, et õppija kohustub alustama laenusumma tagastamist hiljemalt aasta pärast kooli lõpetamist või hiljemalt kuus kuud pärast kooli pooleli jätmist.

Hansapanga õppelaenu administraatori Rita Enverti sõnul on pank toiminud seaduse järgi. 'Tagasimaksmise graafik ajateenistuse ajaks peatub, mitte ei lükku edasi,' ütles Envert.

Hetkel kuum