Ülo Toomsalu • 28. juuli 2000 kell 8:06

Eestis enneolematu aktsioon tüdruku leidmiseks

Tallinna-Tartu maanteel laupäeval ilmselt hääletades kaduma jäänud Heidi Homutovi (20) sõbrad on interneti vahendusel algatanud enneolematult ulatusliku aktsiooni tütarlapse leidmiseks, lootes võrgu kaudu sellesse kaasata paarsada tuhat inimest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kodulehekülge Heidi kirjeldusega oli eile lõunaks lugenud umbes 15 000 inimest, e-mailiga saadetud ahelkiri jõudis ilmselt veelgi suurema auditooriumini. 'Telefonid helisevad kogu aeg. Kolmapäeva õhtul helistati Tallinna-Tartu maanteel asuvast bensiinijaamast ning öeldi, et nemad ilmselt nägid Heidit, nad olid selles suhteliselt kindlad,' kirjeldas Heidi sõber, kodulehekülje valmistanud Martin Villig.

Inimesed, keda Heidi ega ta sõbrad iial näinud pole, kleebivad maapiirkondades Heidi pilte ja tagaotsimiskuulutusi postidele ja bussipeatustesse. 'Kui eile Tartu suunas sõitsime, oli isegi kiirust mõõtvatele politseinikele kuulutused kätte jagatud, meil polnudki neid enam kuhugi panna,' jutustas Martin.

Eile õhul hakkasid paarkümmend Heidi sõpra, sugulast ja niisama abipakkujat tütarlast otsima Kose lähedalt metsast. Tallinna-Tartu maantee 27. kilomeetril asuva hamburgerikioski müüja ütles otsijatele, et Heidi sarnane tüdruk ostis neilt laupäeval koos kolme noormehega süüa. Noormehed olid valge mikrobussiga Ford Transit.

Hetkel kuum