6. september 2000 kell 13:05

Rain Lõhmus: Kõige väärtuslikum firma on Cisco

Minu hinnangul on maailma kõige väärtuslikum firma arvutikomponente tootev Cisco, ütles investeerimispankur Rain Lõhmus Tartus toimuval juhtimiskonverentsil.

Oma ettekandes tõi Lõhmus ära Cisco edutegurid. Cisco üritab olla kliendile lähedal ning teda harida. Cisco on suutnud panna interneti enda kasuks tööle. 90% müügist toimub internetis.

Cisco on agressiivne uute firmad ostmisel. Kui mõni firma tuleb välja uue tehnoloogilise lahendusega, siis ostab Cisco ta ära ja ei karda maksta kõrget hinda. Nii ostab Cisco endale lisaks uuele tehnoloogiale ka juba tipptasemel IT-spetsialiste ja insenere.

Lõhmuse sõnul tundub Ciscot iseloomustav jutt eestlaste jaoks tõenäoliselt muinasjutuna. Ta ei soovinud nimetada Eesti väärtuslikumat ettevõtet. Lõhmuse sõnul on väärtuslikud ettevõtted kiire kasvuga firmad.

Hetkel kuum