Peeter Koppel • 18. september 2000 kell 7:41

Tehnoloogiasektor löögi all, Dow alla 11 000 punkti

Ühendriikide aktsiaturgudel on viimase aja märksõnadeks saanud volatiilsus ja närvilisus, kus ühel hetkel pakatab turg optimismist, kuid juba järgmisel kauplemispäeval on suhtumine vastupidine.

Nagu neljapäevalgi oli reedel tähelepanu keskpunktis tarkvaragigant Oracle, mille aktsia alles neljapäeval analüütikute ootuste toel tõusis. Oracle?i reedel avaldatud majandustulemuste järgi oli ettevõtte kasum üle ootuste, kuid investorite tähelepanu köitis hoopis detail, mis näitas Oracle?i rakendustarkvara müügi 42protsendilist kasvu. Alla ootuste jäänud rakendustarkvara müügi protsentuaalne kasv tekitas sügava mure ettevõtte kasumi kasvutempo jätkumise osas, mis viis aktsia päeva lõikes ligi 8 protsendiga miinusesse.

Kuna investorid on praegu erakordselt murelikud tehnoloogiasektori aktsiate ülehinnatuse suhtes, piisaski antud negatiivsest signaalist, et viia Nasdaqi üldindeks 2,01 protsenti miinusesse 3835, 23 punktile.

Ka New Yorgi börs ei jäänud Inteli ja Hewlett-Packardi kaudu tehnoloogiasektori nõr-kusest puutumata. Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes esimest korda enam kui kuu jooksul alla 11 000 punkti ja lõpetas 1,45 protsenti madalamal 10 927 punktil.

Hetkel kuum