• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsinspektsioon alustab seaduseelnõu järgi aastal 2002

  Täna andis Eesti Panga juures tegutsenud finantsjärelevalve seaduse väljatöötamise komisjon rahandusministrile üle valminud seaduseelnõu, mille alusel hakkab ühtne finantsinspektsioon tööle aastal 2002, teatas keskpanga esindaja.

  Finantsinspektsiooni käivitudes likvideeritakse senised panga-, kindlustus- ja väärtpaberiinspektsioon.
  Eelnõu kohaselt on finantsinspektsiooni juhtorganiks 5-liikmeline juhatus, kes korraldab inspektsiooni tegevust ning kelle pädevusse kuuluvad muuhulgas turuosaliste tegevuslitsentse puudutavad otsused.
  Finantsinspektsiooni üle teostab kontrolli kuueliikmeline finantsjärelevalve komitee, kuhu määratakse 3 liiget Eesti Panga poolt ja 3 liiget valitsuse poolt.
  Eelnõu ei näe ette olulisi muudatusi finantssektorit reguleerivate üldaktide väljaandmise pädevuses, st määrusandlus jääb pangandust puudutavates küsimustes Eesti Panga pädevusse ning väärtpaberivahenduse ja kindlustuse alal rahandusministeeriumi pädevusse. Laialt levinud rahvusvahelise praktika kohaselt näeb eelnõu ette finantsinspektsiooni rahastamist turuosaliste poolt.
  Finantsjärelevalve seaduse väljatöötamise komisjon moodustati 04. augustil. Komisjoni tööd juhtis Eesti Panga pangainspektsiooni juhataja Andres Trink, selle liikmeteks olid rahandusministeeriumi ning Eesti Panga spetsialistid. Ekspertidena olid komisjoni töösse teiste seas kaasatud advokaadibürood Tark Co ning Raidla Partnerid.
  Finantsinspektsiooni moodustamise eesmärgina näevad nii rahandusministeerium kui Eesti Pank vajadust tugevdada finantssektori järelevalvet ning tagada selle võrdne kvaliteet finantssektori kõigis osades üha süveneva finantsturu integreerumise tingimustes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.